Τι ποινή επιβλήθηκε στο δολοφόνο του εα Αστυνομικού Σάκη Μπελόκα

Ισόβια και επιπλέον πέντε χρόνια κάθειρξη, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών σε ηλικιωμένο από την Ηλεία, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ στο καφενείο του χωριού του, τον 58άχρονο συνταξιούχο Αστυνομικό και πρώην δημοτικό σύμβουλο Σάκη Μπελόκα.
Την επικύρωση της απόφασης του Πρωτόδικο Δικαστήριο, τον Οκτώβριο του 2016 στην Πάτρα, με τον κατηγορούμενο να μην παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς νοσηλευεται σε Νοσοκομείο.

Ηταν 21 Οκτωβρίου του 2015 στο Λαμπέτι του Δήμου Πύργου, μέρα μεσημέρι. Ο 77άχρονος κατέβηκε με το τρίκυκλό του στο κέντρο του χωριού, και μόλις είδε το θύμα, πήρε την καραμπίνα πλησίασε απειλητικά στα τραπέζια του καφενείου όπου βρισκόταν ο Σάκης Μπελόκας με την παρέα του, κι έπιναν ούζα. Φέρεται να ανέφερε, «κάντε άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα» εκστομίζοντας υβρεις, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σχεδόν εξ επαφής τον 57άχρονο.
Η παρέα του θύματος, έπεσαν πάνω στον δράστη για να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν. Στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο.
Ο δράστης, είχε σκοτώσει νεαρή γυναίκα με την οποία συζούσε, υπόθεση για την οποία επίσης είχε εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης.

____________

* ilialive.gr