Τη λησταρχίνα των Σπετσών, συνεργό των Πετρακάκου και Μαζιώτη, αναζητά η Αντιτρομοκρατική|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Την «τουρίστρια»-λησταρχίνα των Σπετσών, που στεκόταν στο πλευρό του Γιώργου Πετρακάκου, Νίκου Μαζιώτη, Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη, στη ληστεία τράπεζας του νησιού,αναζητούν στελέχη του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ανάμεσα στα πλούσια ευρήματα του Βόλου.

 Η συγκεκριμένη γυναίκα, στις 16 Ιουλίου 2012 έχει να καταγραφεί να μπαίνει στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών, μαζί με τους τέσσερις συνεργούς της. Όπως διακρίνεται στη φωτογραφία, στέκεται κοντά στην είσοδο της τράπεζας καλύπτοντας τις κινήσεις των υπολοίπων. Έχει καστανά μαλλιά, πιθανόν περούκα, φορά σκούρα γυαλιά ηλίου, γκρι μακό κοντομάνικο μπλουζάκι με λογότυπο, μαύρο κολάν και μαύρα αθλητικά παπούτσια ενώ έχει “χιαστί” μία μαύρη τσάντα. Στο αριστερό της χέρι φορά μαύρο γάντι, ενώ στο δεξί, κρατά το πιστόλι χαμηλά κοντά στο σώμα της.

Οι τέσσερις ένοπλοι ανάμεσά τους και η γυναίκα μπήκαν στην τράπεζα, ως παραθεριστές, ενώ ο πέμπτος ακριβώς απ’ έξω, καθώς το Αστυνομικό Τμήμα ήταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Οι ληστές κρατούσαν πιστόλια. Είχαν φθάσει στο νησί με δύο μοτοσυκλέττες κι από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είχαν έλθει με φερυ μποτ το προηγούμενο απόγευμα από το Πόρτο Χέλι.

Ωστόσο από τις έρευνες που ακολούθησαν από αστυνομικούς σε όλο το νησί δεν βρέθηκε το κατάλυμα τους. Άρπαξαν από ταμεία, χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ, μετά από πολλά λεπτά παραμονής στο εσωτερικό της τράπεζας,  περισσότερα από 500.000 ευρώ. Επειδή σε κοντινή απόσταση ήταν το Αστυνομικό Τμήμα, πήραν για λίγο ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους. Διέφυγαν με τις μοτοσυκλέτες τις οποίες άφησαν σε παραλιακή περιοχή και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και εξαφανίστηκαν προς την περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας όπου πυρπόλησαν το σκάφος. Γυναίκα με τα ίδια χαρακτηριστικά είχε εμφανιστεί ένα χρόνο νωρίτερα δίπλα από τον Γιώργο Πετρακάκο, σε ληστεία τράπεζας στον Γαλατά Τροιζηνίας, με λεία 124.000 ευρώ.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου