“Τι κάναμε; Τα κάναμε χειρότερα; Μαντάρα τα κάναμε!”

Με αφορμή την αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών και σύμπτυξη τμημάτων προς εξασφάλιση μεγαλύτερου αριθμού ενστόλων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ παραθέτει την προσωπική του εκτίμηση.

“Η τεχνολογία- τεχνογνωσία αναπτύσσεται, καθώς προχωράει και το έτος του 2017 οι Αστυνομικές υπηρεσίες του κόσμου εξελίσσονται και συμβαδίζουν με τα νέα δεδομένα. Η Ελλάδα για άλλη μία φορά πάει “εμπρός-πίσω”.

Καλοκαίρι 2017: Εφαρμόζεται η αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, αποτέλεσμα αυτής, η Τροχαία Καισαριανής (Δ.Καισαριανής, Δ.Ζωγράφου, Δ.Βύρωνα, Δ.Δάφνης-Υμηττού, Παγκράτι, Αμπελόκηποι και Γουδί) καταργείται και ο τομέας της πηγαίνει στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών (Δ. Αθηναίων και Δ. Γαλατσίου).

Για να αναφερθούμε με αριθμούς, στην Τροχαία Καισαριανής απασχολούνταν 10 αστυνομικοί (1 όχημα ανά 8ωρο), οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι με τις συγκρούσεις υλικών ζημιών και τα Τροχαία ατυχήματα.

Στην Υποδιεύνση Τροχαίας Αθηνών απασχολούνται για τους ίδιους λόγους 23 Αστυνομικοί (2 οχήματα ανά 8ωρο και 2 δίκυκλα την ημέρα.

Γίνεται τελικά η αναδιάρθρωση, που να υπενθυμίσω, έγινε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, έχοντας στη διάθεση του ο ατελείωτος αυτός τομέας 32 Αστυνομικούς (2οχήματα/ ανά 8ωρο και 2 δίκυκλα/ ημέρα).

Ουδεμία αλλαγή δεν υπάρχει, εκτός του ότι τώρα το όχημα που θα ξεκινούσε από την Καισαριανή για να πάει σε κάποιο σήμα, τώρα πρέπει να ξεκινάει από το Μεταξουργείο, άρα θα χρειάζεται,στην καλύτερη περίπτωση τουλάχοστο 10 λεπτά επιπλέον για να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε περιστατικό.

Επιπρόσθετα, δεν υπολογίσθηκε και ο παράγοντας Μεταθέσεων-Αποσπάσεων- Διαθέσεων κι έτσι με τα τωρινά δεδομένα και σε περίπτωση μη ενίσχυσης της υπηρεσίας μας τα άτομα μειώνονται στα 20 και άρα θα βγαίνουν 2 οχήματα ανά 8ωρο.

Δηλαδή τι κάναμε; Τα κάναμε χειρότερα; Μαντάρα τα κάναμε!”