Τι εννοούσε τότε ο Υπουργός;.. Επιβεβαίωνε τη διέλευση εξτρεμιστών από την Ελλάδα, μόλις 10ημέρες μετά τη διέλευση υπόπτου για το τρομοκαρτικό χτύπημα στη Γαλλία.

Σε απάντηση των Γαλλικών Αρχών, με δήλωσή του (14/11) ο αναπληρωτής Υπουργός, επιβεβαίωσε τη διέλευση ενός υπόπτου για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία (13/11), από το κέντρο καταγραφής της Λέρου, στις (03/10).. Είχε προηγηθεί η επιβιβαίωση της διέλευση μέσω των μεταστευτικών ροών, από τον ίδιο τον αναπληρωτή Υπουργό, ατόμων τα οποια εμπλέκονται σε εξτρεμιστικές δράσεις και επαφές με Τζιχαντιστες και το ISIS, μόλις 10 ημέρες μετά τη διέλευση του υπόπτου, αναφέροντας χαρακτηριστικά, “δεν πρόκειται να αναφερθώ σε ονόματα και περιστατικά αλλά το παρακολουθούμε στενά και συνεργαζόμαστε και με άλλες χώρες.”

wpid-11707680_935431016539850_4667656938224896184_o.jpg13/10 2015 Συνέντευξη Τύπου στους Αστυνομικούς Συντάκτες, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαίωνε τη διελευση εξτρεμιστών σε σχέσει με το ISIS και Τζιχαντιστές,αναφέροντας χαρακτηριστικά, “σε ότι αφορά την περίπτωση να περάσουν και άνθρωποι που έχουν σχέση με οργανώσεις εξτρεμιστών Τζιχαντιστων, το παρακολουθούμε το θέμα ειδικά η ΕΥΠ και η Ελληνική Αστυνομία το παρακολουθεί φυσικά δεν πρόκειται να αναφερθώ σε ονόματα και περιστατικά αλλά το παρακολουθούμε στενά και συνεργαζόμαστε και με άλλες χώρες, για αυτό.” και συμπλήρωσε εμφατιά “Έχουμε το νου μας παρακολουθούμε κάποιες καταστάσεις και κάποια πρόσωπα, υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες χώρες, αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ για αυτό το θέμα” είχε τονίσει ο Νίκος Τόσκας.

Σήμερα (14/11) με νεότερή δήλωσή του, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επιβεβαίωσε τη διέλευση με τις μεταναστευτικές ροές, υπόπτου, στο πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, το βράδυ της Παρασκευής (13/11-23.00). “Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο (03/10) όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα», αναφέρει σε δήλωσή του μεταξύ αλλων ο αρμόδιος Υπουργός.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες, για τα στοιχεία σε διαβατήριο το οποίο κατασχέθηκε από τις Γαλλικές Αρχές, σε άτομο το οποίο εντοπίσθηκε νεκρό σε ένα από τα σημεία της επίθεσης στη Γαλλία (13/11). Το διαβατήριο, φέρει τα στοιχεία Σύρου, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του ταξιδιωτικού εγγράφου, και όπως επιβεβαιώνεται από τις  Ελληνικές Αρχές, άτομο με τα στοιχεια όπως καταγράφονται στο κρατικό έγγραφο, είχε διελθει από το κέντρο Καταγραφής της Λέρου (03/10), με βάρκα στην οποία επέβαιναν 70συνολικά άτομα τα οποία και συνελλήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Είχε διαβιβαστεί τις πρώτες πρωινές ώρες (14/11) σήμα των Γαλλικών Αρχών, προς χώρες του δικτύου της Interpol, (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) πληροφοριακό δελτίο,προκειμένου να λάβουν ενημέρωση για την “παρουσία” υπόπτων για το πολλαπλό τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, σε χώρες της ΕΕ. Στην ερυθρά αναγγελία, μεταξύ άλλων καταγράφεται -σύμφωνα με πληροφορίες- λίστα 10ονομάτων, υπόπτων, η εμπλοκή των οποίων εξετάζεται, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός, αν πρόκειται για τους δράστες ή συνεργούς τους, στην υλοποίηση του οργανωμένου τρομοκρατικόυ΄χτυπήματος στη Γαλλία (13/11).

Από την εξακρίβωση των Ελληνικών Αρχών, προέκυψαν επίσης τα στοιχεία ενός ακόμη ατόμου που περιλλαμβάνεται στη λίστα των Γαλλικών Υπηρεσιών, “με μερική γραμματική απόκλιση στο ονοματεπώνυμο”, η διέλευση του οποίου είχε καταγραφεί σε σημείό καταγραφής στο νησί της Λέρου και πάλι, τον περασμένο Αύγουστο (07/08). Οι Ελληνικές Αρχές εκφράζουν την εκτίμηση, ότι πρόκειται για το ίδιο ατομο, και οι καρτέλες με τα παλαμικά και δακτυλικά αποτυπώματα των δύο υπόπτων, όπως έχουν καταγραφεί από τις Ελληνικές Αρχές στα σημεία καταγραφής, έχουν διαβιβαστεί στις Γαλλικές Αρχές, προς ταυτοποίηση. Στην ερυθρά αναγγελία που διαβιβασαν οι Γαλλικές Αρχές, στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, γίνεται επίσης αναφορά σε μαύρο αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επιβάινουν τρία άτομα, για τους οποίους εκφράζεται η εκτίμηση, εμπλοκής τους, με τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας στη Γαλλία, στο ενδεχόμενο να έχει κινηθεί προς τις χώρες της Μεσογείου. Για τις αναζητήσεις έχουν ενημερωθεί ολα τα επίσημα σημεία εισόδου της χώρας.

Η Υποστράτηγος του Κλάδου αλλοδαπών του ΑΕΑ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, σε συνεντευξη της στο CNNgr (29/10) είχε επισημάνει, ότι το συστήματα ταυτοποίησης Eurodac- το οποίο χρησιμοποιούν οι Ελληνικές Υπηρεσίες-, καταγράφει μόνο τα στοιχεία όλων των παράνομων μεταναστών και προσφύγων  που εντοπίζονται, να εχουν εισέλθει παράνονα στη χώρα. Όπως σημείωνσε η Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, δεν έχουν εντοπισθεί από την αρμόδια Υπηρεσία της ΕΛΑΣ, κατά τους ελέγχους Τζιχαντιστές χωρίς ωστόσο η ΕΛΑΣ να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι δεν περασαν με τις μεταναστευτικές ροές, προς χωρες της Κεντρικής Ευρωπης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα αρχεία καταγραφής απότα κέντρα καταγραφής και τα ΗοtSpot, εξετάζονται σχολαστικά, σε αντιπαραβολή με ταστοιχεία που έχουν διαβιβάσει οι Γαλλικές Αρχές προς τις Υπηρεσίες χωρών, με τις οποίες βρίσκονται σε συνεργασία. Ενώ κτήρια και εταιρείες Γαλλικών συμφερόντων, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, έχουν τεθεί σε αυξημένη επιτήρηση από την ΕΛΑΣ.