ΘΣΝ: Ταυτοποίηση και αναζητήσεις για το τάγμα εφόδου της δολοφονίας του Άλκη Καμπανου και την επίθεση στην παρέα του

Πληροφορίες από οργανωμένους και κύκλους περιφερειακούς σχετιζόμενους με τους Συνδέσμους έχουν εισφέρει σημαντικά στοιχεία στην προανακριτική έρευνα για την ταυτοποίηση του τάγματος εφόδου των δολοφόνων του Άλκη Καμπανου

Βιντεοληπτικό υλικό από σταθερές κάμερες ασφαλείας στην περιοχή του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης και καταγραφές περιοίκων, κατά τη φονική επίθεση στην πενταμελή παρέα μεταξύ των οποίων ο Άλκης Καμπανος, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με μαχαίρι “kama” (σσ προσομοιάζει με δρεπάνι με μακριά κοντάκι και κυρτή λεπίδα), έχουν εισφέρει στην προανακριτική έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της ακραίας οπαδικς βίας που εκδήλωσε το τάγμα εφόδου των οργανωμένων χούλιγκαν.

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι οι δολοφόνοι του Άλκη Καμπανου, ειναι οργανωμένοι σεσημασμένοι, – όπως ο συλληφθείς 23χρονος Αλβανός δολοφόνος Carciu Afksendos – για οπαδική βία, με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν με ληστείες και κλοπές. Από συνδυασμό πληροφοριών και βιντεοληπτικού υλικού που έχει περιέλθει σε γνώση των Αστυνομικών του ΤΕΖ Θεσσαλονίκης, έχουν προκύψει στοιχεία για τουλάχιστον δύο άτομα που συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον 23χρονο Αλβανό και επιτέθηκε στην πενταμελή παρέα των νεαρών στου Χαριλάου. Πρόκειται για άτομα με ανάλογη συμπεριφορικότητα, συμμετοχή σε οπαδικές συμπλοκές, κλοπές και ληστείες ενώ έχουν περάσει σε απρόκλητες αιματηρές επιθέσεις, με οπαδικές προτάσεις, κατά μεμονωμένων προσώπων και μικρών ομάδων σε ένδειξη κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, εντοπίζεται ανεξέλεγκτη δράση οργανωμένων ομάδων με ακραίας βίας συμπεριφορές που έχουν παρεισφρήσει σε Συνδέσμους. Με πρόσχημα τις οπαδικές αντιπαραθέσεις, οι δράστες επιδίδονται σε ακραίας βίας επεισόδια, κλοπές, ξυλοδαρμούς και αιματηρές επιθέσεις που καταλήγουν και σε δολοφονίες.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, στα περιστατικά οπαδικής βίας, το 20% με 30% των συλληφθέντων είναι αλλοδαποί, στο ίδιο ποσοστό είναι ανήλικοι, και έχουν προηγούμενες ποινικές εμπλοκές.

Οι δράστες, με τη διατύπωση ερώτησης, «τι ομάδα είσαι;» στην οποία δεν υπάρχει απάντηση που να αποτρέπει την επίθεση, με το ίδιο μοτίβο, καταφέρουν πλήγματα στους γλουτούς και τα πόδια των θυμάτων, με μαχαίρια και φαλτσέτες, για να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες καθώς σε ενδεχόμενο σύλληψης, θα αντιμετωπίσουν κατηγορία για απλές σωματικές βλάβες. Καθώς η Ποινική Δίωξη που θα βρεθούν αντιμέτωποι είναι σε βαθμό πλημμελήματος, δεν προβλέπεται άρση απορρήτου, ενώ μέχρι τη δικάσιμο δεν τίθενται σε προφυλάκιση. Αφήνονται ελεύθεροι με επιβολή Π.Ο- παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μόνιμης διαμονής τους, κατά τη διεξαγωγή αγώνων της ομάδας τους, κάτι που ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται αφού παραβιάζουν την απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους. Σε επικείμενη καταδίκη, όταν εκδικαστεί η υπόθεση, η ποινή που θα ακούσουν ανέρχεται μέχρι πέντε χρόνια κάθειρξη.