ΘΣΝ: Στον Ανακριτή ο οδηγός του VW Polo για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να μεταχθεί ο 22χρονος ο οποίος εμφανίστηκε και συνελήφθη καθώς ταυτοποιήθηκε ως ο οδηγός του VW Polo στο οποίο επέβαιναν μέλη του τάγματος εφόδου των δολοφόνων του Άλκη Καμπανού στου Χαριλάου της Θεσσαλονίκης

Προσδιορισμένος από καταθέσεις και κατονομασμένος από δύο τουλάχιστον προφυλακισμένους ως μέλη του μεικτού τάγματος εφόδου των δολοφόνων του Άλκη Καμπανού, εμφανίστηκε και ταυτοποιήθηκε ως ο οδηγός του τρίτου οχήματος VW Polo, το οποίο είχε προσδιορισθεί ως μέσο μετάβασης και αποχώρησης των δραστών, ο 22χρονος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης. Τα στοιχεία του δεν ήταν γνωστά στις Αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση ωστόσο στις απολογίες του Αλέξανδρου Βελαλόπουλου και του Γιάννη Κουμαρόπουλου, είχε γίνει αναφορά στον «Ντίνο», τον μελαχρινό ψηλό (περίπου 1.80) με το χαρακτηριστικό παρουσιαστικό με τα μούσια χωρίς ωστόσο να αναφέρουν περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τον ίδιο.

Ήταν ο οδηγός του VW Polo, για το οποίο προέκυψε ότι ανήκε σε εταιρεία και έγινε έρευνα στο εσωτερικό του μετά την παράδοση του 22χρονου στο εσωτερικό του, όπου και εντοπίσθηκε ένας σουγιάς και σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου συμπληρωματική δικογραφία για οπλοκατοχή, ενώ το όχημα κατασχέθηκε. Πρόκειται για το όχημα που έστριψε πρώτο στο στενό της Θ.Γαζή και ακολούθησε η αιματηρή επίθεση από τους επιβαίνοντες σε βάρος της παρέας των πέντε νεαρών και τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο νομικός συμπαραστάτης, του 22χρονου Κωνσταντίνου Τοκμακίδη, χωρίς να τον αναφέρει ονοματικά, μεταξύ άλλων δηλώνει ότι βρισκόταν στο σημείο αλλά δεν πήρε μέρος στο έγκλημα, ενώ σημειώνει ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα, ούτε γνώριζε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι και την επικείμενη φονική επίθεση.

Μετά την επιλογή του 22χρονου Κωνσταντίνου Τοκμακίδη να παραδοθεί στη ΓΑΔΘ το πρωί της Δευτέρας (14/02), ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά και κρατείται με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στα στοιχεία του. Σύμφωνα με το ένταλμα, διώκεται -μεταξύ άλλων- για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πράξη που βαρύνει και τα υπόλοιπα μέλη στο μεικτό τάγμα εφόδου και συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι. Στο

Ο 22χρονος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης αφού μεταχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για την ενεργοποίηση του εντάλματος, θα οδηγηθεί στην 7η τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.