ΘΣΝ: Silver Alery για τον τράπερ Lamaniff – Αναζητήσεις μετά το μήνυμα που ανήρτησε και αγνοείται 

Μετά από ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε δηλώσει την πρόθεση του να προβεί σε πράξεις αυτοχειρίας, δηλώθηκε επίσημα η εξαφάνισή του από την γιαγιά του και εκδόθηκε Silver Alert

Με αναγγελία στον Κοινωνικό Συναγερμό Εξαφανισμένων προσώπων, στα στοιχεία του 24χρονου τράπερ Λάμπρου Μανιφάβα ο οποίος εμφανιζόταν με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Lamaniff”, συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να εντοπισθεί η παρουσία του νεαρού μουσικού. Όπως αναφέρεται στην αναγγελία εξαφάνισης, ο 24χρονος, εξαφανίστηκε από το σπίτι του (08/02) στην περιοχή Ραντάρ, στην Άνω Περαία Θεσσαλονίκης. Φέρει τατουάζ στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια, έχει καστανά μάτια, ύψος 1,85m. και είναι κανονικού βάρους. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι μπουφάν με άσπρα μανίκια, κίτρινο φούτερ και μαύρο παντελόνι με κίτρινη γραμμή στο πλάι.

Η αναγγελία εξαφάνισης για το νεαρό μουσικό, ενεργοποιήθηκε (10/02) ύστερα από αίτημα της γιαγιάς του, για κινητοποίηση στην ανεύρεσή του, καθώς όπως επισημαίνεται, «η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο». Ο πατέρας του 24άχρονου Λάμπρου Μανιφάβα, προχώρησε σε αναφορά στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια καθώς δεν έχει επικοινωνία με τον γιο του από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (08/02) και, η γιαγιά του 24χρονου δήλωσε το απόγευμα της επόμενης – Τρίτης (09/02)- την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της αυτόβουλης απόφασης εξαφάνισης του νεαρού ήταν δύο μικρής διάρκειας ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές  στιγμές του νεαρού μουσικού με γυναίκα η οποία είχε καταγράψει και την συνεύρεση μεταξύ τους και διέρρευσε στη συνέχεια το υλικό. Αρχικά τα δύο ερασιτεχνικά βίντεο αναρτήθηκαν από χρήστη κοινωνικού μέσου δικτύωσης, τα ξημερώματα της Δευτέρας (08/02-01.00) και έπειτα ακολούθησε αναπαραγωγή και από τρίτους- χρήστες της πλατφόρμας- χλευάζοντας τον 24χρονο για όσα καταγράφτηκαν στα δυο βίντεο μικρής διάρκειας. Ο νεαρός τράπερ, τα ξημερώματα της Τρίτης (09/02), με βιντεοληπτικό του μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει αποσυρθεί, αναφέρθηκε στη δημοσιοποίηση των βίντεο καθώς υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτής της καταγραφής δεχόταν εκβιασμό ενώ είχε εκφράσει την πρόθεσή του για αυτοχειρία. Χρήστες των της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης,  προχώρησαν σε αναφορά για το περιεχόμενο του βίντεο με αιτήματα για άμεση παρέμβαση της ΔΗΕ για να αποτρέψουν τον 24χρονο να προβεί σε πράξεις αυτοχειρίας

«Μου αρέσουν οι γυναίκες» ανέφερε σε βίντεο- μήνυμα στο οποίο ο τράπερ αναφέρεται τα σχόλια. «Όσο για εσάς που με κράξατε και με ξεφτιλίσατε… Μπράβο, δεν θα με ξαναδείτε. Αυτό είναι το τελευταίο μου post (σσ ανάρτηση). Ελπίζω με αυτό που θα κάνω τώρα, να ξυπνήσει η κοινωνία. Λένε πρέπει να θυσιαστεί ο ένας για να σωθούν οι υπόλοιποι. Χάρηκα που σας γνώρισα, σας συγχωρώ που δεν με καταλάβατε» κατέληξε, τσαλακώνοντας τα χαρτιά που διάβαζε τα οποία απέρριψε προς την κάμερα.

Ωστόσο στα σχόλια που ζητούσαν παρέμβαση από τις Αρχές,  υπήρχαν και αναφορές από τράπερς και “haters” οι οποίοι είχαν επικριτικά σχόλια σε βάρος του 24χρονου και απέδωσαν το βίντεο σε  προωθητική ενέργεια για το νέο του τραγούδι που ανέβηκε στο Youtube στις 7 Φεβρουαρίου και μετά από την εξαφάνισή του 24χρονου ραπερ το νέο του τραγούδι κατέκτησε μια από τις πρώτες θέσεις στις τάσεις στο YouTube και ο λογαριασμός του απέκτησε νέους followers.