ΘΣΝ: Προφυλακιστέος ο Ιρακινός για την απόπειρα βιασμού γυναίκας στο Καλοχώρι

Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης

Με κατηγορία για απόπειρα βιασμού σε γυναίκα και σεξουαλική παρενόχληση σε άλλες δύο στην περιοχή του Φράγματος Καλοχωρίου, ο 29άχρονος Ιρακινός , κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, στη 2η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Ο Ιρακινός στην απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι το πρόσωπο που τέλεσε τις πράξεις. Η Εισαγγελέας τού απήγγειλε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού, σωματική βλάβη, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κλοπή του κινητού τηλεφώνου μίας εκ των γυναικών, καθώς τον είχαν καταγγείλει και οι τρεις γυναίκες,  και συνελήφθη μετά από αναζητήσεις, την περασμένη Τρίτη (19/05)  από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η επίθεση σε βάρος της γυναίκας, στην περιοχή του Καλοχωρίου, αποπειράθηκε να τη βιάσει ενώ έκανε τζόκινγκ, η οποία αντέδρασε ακαριαία και απομακρύνθηκε από την περιοχή . Στην δεύτερη περίπτωση, παρενόχλησε σεξουαλικά δύο φίλες τις οποίες πλησίασε κάνοντας χειρονομίες με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Όπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, ο 29άχρονος, Ιρακινός είναι  πατέρας τριών παιδιών, και είχε προηγουμένως συλληφθεί στις αρχές του μήνα, ύστερα από καταγγελία 24άχρονης  για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κοντά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο από το οποίο έλαβε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος. Στη δίκη έπειτα από λίγες μέρες δεν εμφανίστηκε στο ακροατήριο και καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή.