ΘΣΝ: Πόσοι διαδηλωτές συμμετείχαν στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό;

Το σύνολο συμμετοχής όσων παραβρέθηκαν στο  Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη, προβλημάτισε και προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις. Πόσοι μπορεί να συμμετείχαν;

ΘΣΝ_ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ_ΣΚΟΠΙΑΝΟ_ΠΟΡΕΙΑ

Στις συγκεντρώσεις και τις πορείες το πλέον δύσκολο είναι να προσδιορισθεί με ακρίβεια ο αριθμός των συμμετεχόντων. Ετσι και στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη (21/01) πολλες οι εκτιμήσεις, που είχαν μεγάλη απόκλιση από την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ- με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου ο αριθμός των συμμετεχόντων ως και τις 13.00 (21/01) υπολογίστηκε σε 90.000ατομα.

ΘΣΝ_ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ_ΣΚΟΠΙΑΝΟ_ΠΟΡΕΙΑ

Πόσοι ωστόσο συμμετείχαν στο παλλαϊκό στο Συλλαλητήριο?

ΘΣΝ_ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ_ΣΚΟΠΙΑΝΟ_ΠΟΡΕΙΑ

Η επιστήμη των μαθηματικών έχει- κατά προσέγγιση- τη δυνατότητα εκτίμησης πλήθους κόσμου με την εφαρμογή της “χωροθετικής διάταξης”.

GoogleEarth_ΘΣΝ_ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σύμφωνα με τη GoogleEarth το εμβαδόν από το Λευκό Πύργο έως το Μακεδονία Παλλάς υπολογίζεται σε 125,000 τμ. Επίσης από το Λευκό Πύργο έως τις Αποθήκες στη Λ.Νίκης το καθαρό εμβαδόν υπολογίζεται σε  25,000 τμ. Χωρίς παραδρόμους και την έκταση του κόσμου σε καθετες οδούς- το συνολικό εμβαδόν υπολογίζεται σε 150.000τμ.

ΘΣΝ_ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ_ΣΚΟΠΙΑΝΟ_ΠΟΡΕΙΑ

ΘΣΝ_ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ_ΣΚΟΠΙΑΝΟΜε πύκνωση 1 εως 2 ανθρώπους ανά τμ η συμμετοχή στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό (21/01) στην παραλία της Θεσσαλονίκης, εκτιμάται σε αριθμό (κατ ελάχιστο πλήθος) πλέον των 200,000 πολιτών.

ΘΣΝ_ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ_ΣΚΟΠΙΑΝΟ_ΠΟΡΕΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη (21/01) συγκέντρωση αποτελεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή διαδηλωτών στα χρόνια επι Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.