ΘΣΝ: Κύκλωμα πωλούσε ωάρια και “εμπορευόταν” υιοθεσίες σε “γέννες κατά παραγγελία”

Οργανωμένο κύκλωμα υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Δικηγόρος και γυναίκα μαιευτήριας, συνελήφθησαν μεταξύ 12ατόμων στην Θεσσαλονίκη, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από εξήντα άτομα.

Μεταξύ των συληφθέντων και τρεις γυναίκες, Γεωργιανής καταγωγής, ως οργανωτές του παράνομου κυκλώματος

Η πολύμηνη έρευνα των Αστυνομικών της Υ/Δ Οργανωμένου Εγκλήματος και Καταπολέμισης Εμπορίας ανθρώπων Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε τη δραση της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομων υιοθεσιών. Ενδεικτικά αναφέρεται από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, ότι στη δικογραφία περοιλαμβάνονται δεκάδες περιπτώσεις γυναικών από τη Βουλγαρία, οι οποίες υπό τη συνοδεία μελών του κυκλώματος ταξίδευανα στην Ελλάδα για να γεννήσουν “κατά παραγγελία”, και στη συνέχεια τα νεογνά έναντι αμοιβής παρέδιδαν “μεσάζοντες” του κυκλώματος, σε άτεκνα ζευγάρια.

Η παράνομη ιδιωτική υιοθεσία, απέφερε στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ακόμη και ποσά της τάξεως των #€25.000 , περιλαμβάνοντας και τα έξοδα τοκετού, εξετάσεις εγκύου κ.ά.

Το φύλο του μωρού, καθόριζε την “τιμή” για τους δουλεμπορους

Παράλληλο το κύκλωμα, προωθόυσε και παράνομο εμπόριο ωαρίων. Στη δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις νεαρών αλλοδαπών γυναικών που έναντι αμοιβής, διέθεταν τα ωάρια τους στο κύκλωμα και με τη σειρά τους, τα πωλούσαν. Κατά τη εξέλιξη της Αστυνομικής ερευνας, προέκυψε και εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπολοκής και ιδιωτικών κλινικών που δραστηριοποιούνται σε ιατρικές πράξεις – εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν (24/09) στην Εισαγγελέα ποινικής δίωξης και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Α’ τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, την Παρασκευή ((27/09) και το Σάββατο (28/09).

Η Αστυνομική έρευνα ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη..