ΘΣΝ: Κατέληξε εκ των δύο εγκαυματιών στην φωτιά στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου”

Υπέκυψε στα βαριά εγκαύματα που είχε υποστεί ο 52χρονος νοσηλευόμενος στην μονάδα Covid του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης όταν από εκδηλώθηκε φωτιά στην πτέρυγα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου

Κατέληξε στα βαριά εκκαύματα που είχε υποστεί ο 52χρονος νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση, τραυματίας στη φωτιά που εκδηλώθηκε (06/04-08.50) στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ο ένας από τους δύο εγκαυματίες που είχαν ανασυρθεί από το προσωπικό του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, όταν αντιλήφθηκαν την έναρξη της εστίας φωτιάς στο χώρο. Είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ώστε να αντιμετωπισθούν τα βαρύτατα εγκαύματά του. Όπως αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη, ο γιος του ασθενούς που υπέκυψε στα εγκαύματά του, είχε σχεδιάσει τη μονάδα στην οποία είχε εισαχθεί σε νοσηλεία ο πατέρας του. Σε νοσηλεία παραμένουν επίσης δύο νοσηλεύτριες έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις αναφορές όσων βρέθηκαν στο χώρο, ο 79χρονος ασθενής της ίδιας πτέρυγας στο δεύτερο όροφο της κλινικής Covid, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την εστία φωτιάς είχε ήδη καταλήξει.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Σταύρο Τρύφωνα ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει, ότι η φωτιά είχε έναρξη από το κινητό που κρατούσε στα χέρια του, όταν εξερράγη. Η πυρκαγιά, μέσω του κλειστού κυκλώματος οξυγόνου, αν η παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας δεν ήταν ακαριαία ώστε να κλείσει η παροχή, θα μπορούσε να μεταδοθεί σε άλλα δωμάτια του Νοσοκομείου. «Είδαμε τον έναν να φλέγεται και να χτυπιέται. Ασυναίσθητα πήρα τον πυροσβεστήρα και μπήκα μέσα, έσβησα τον ασθενή που μου είπε ‘άκουσα ένα μπαμ και πήρα φωτιά. Τον τράβηξα έξω για να δω τι γίνεται και είδα σαν φλογοβόλο να βγαίνει η φωτιά από τον τοίχο και έπεσε στα πόδια μου ένας άλλος ασθενής που καιγόταν το κεφάλι του και τα πόδια του» κατέθεσε όσα περιήλθαν σε γνώση του ο ιατρός πνευμονολόγος.