ΘΣΝ: Καταδικάστηκαν οι “τσιλιαδόροι” γιαγιά και ο σύντροφός της για τη δολοφονία του 87χρονου από τα ανήλικα Ρομά

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία κατά συναυτουργία, τη γιαγιά των ανηλικων Ρομά και το σύντροφό της

Ποινές κάθειρξης 8 και 6 ετών αντίστοιχα επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τη δολοφονία του 87χρονου στο διαμέρισμά του, στις 2 Δεκεμβρίου του 2020, στη Θεσσαλονίκη, στη γιαγιά των δύο ανήλικων Ρομά και τον σύντροφός της. Από κοινού κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία κατά συναυτουργία ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο στον άνδρα. Η έφεση τους δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Στις απολογίες τους η γιαγιά των δυο ανηλίκων Ρομά και ο σύντροφός της αρνήθηκαν την κατηγορία και ισχυρίστηκαν ότι πήγαν στην περιοχή για επαιτεία. Οι κατηγορούμενοι φέρονται σε ρόλο τσιλιαδόρου όταν ο 14χρονος και η 12χρονη στις 2 Δεκεμβρίου 2020 εισέβαλαν στο σπίτι του υπέργηρου άνδρα για ληστεία, χτύπησαν βίαια τον 87χρονο, καθώς δεν είχε περιθώρια διαφυγής. Στη συνέχεια ερευνησαν το σπίτι και αφαίρεσαν περίπου €200.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με βαρύτατες κακώσεις σε όλο το σώμα από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και κατέληξε μετά από τέσσερις ημέρες. Τα δύο ανήλικα Ρομά, σήμερα  φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας και αναμένεται να δικαστούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων.