ΘΣΝ: Ενταση στο συλλαλητήριο της Παμποντιακής- Εκδιώχθηκαν Βουλευτής Κιλικις ΧΑ και ΔΣ της Θεσσαλονίκης.

Ενταση με αντιεξουσιαστές, και βιαιοπραγία σε βάρος του Βουλευτή Κιλκις της Χρυσής Αυγής και Δημοτικού Συμβούλου, με απαίτηση να αποχωρήσουν από το συλλαλητήριο, που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, υπό τη διοργάνωση της Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδας, για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος αμφισβητησε τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού.

thsn_pontoi_xa.jpgΕκδιώχθηκαν από τη συγκέντρωση της Παμποντιακής μελη της Χρυσης Αυγής, που επιχείρησαν να παραστούν στην εκδήλωση. Διαδηλωτές απαιτώντας να εγκαταλείψουν τη συγκέντρωση, επιτέθηκαν και χτύπησαν το Δημοτικό Σμβουλο Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ο οποιος απο κοινου με το Βουλευτής Κιλκις της Χρυσής Αυγής Χρήστο Χατζησάββα, επιχειρησαν να προσεγγγισουν στο αγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Διμοιρια παρενεβη για να περιορίσει τα επεισόδια.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα, όταν ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστές, με καλυμμένα χαρακτηριστικά με κουκούλες, απέρριψε δυο εκρηκτικές μολότοφ- ροχαν προσαρμόσει κροτίδες (γουρούνες), σε απόσταση λίγων μέτρων από τη συγκέντρωση. Μελη της Περιφρούσης, κινήθηκαν και απομάκρυναν τα άτομα, ενώ στο σημείο κινήθηκε διμοιρία των ΜΑΤ με το επεισόδιο να μη λαμβάνει έκταση. Λίγο νωρίτερα η ίδια ομάδα, οπως αναφέρουν συμμετέχοντες στη διοργάνωση,φέρονται να αναζητούσαν μπλοκ της Χρυσής Αυγής. Από την περιφρούρηση της διοργάνωσης απομάκρυναν το μπλοκ.

Περίπου 1500άτομα, συνεγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο υπό τη διοργάνωση της Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδας, για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος αμφισβητησε τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού. και με συνθήματα ζητούν την παραιτηση του Νικου Φιλη.