ΘΣΝ: Ένα χρόνο μετά, ο αστυνομικός που κράταγε στα χέρια του τον Άλκη Καμπανό, επέστρεψε στο σημείο της δολοφονίας

Ο Άλκης Καμπανός άφησε την ζωή του, στα χέρια του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που είχαν κληθεί με σήμα ΚΑΔ να επέμβουν στο οπαδικό επεισόδιο στη γειτονιά της Θεσσαλονίκης

Επέστρεψε στην οδό Έλκη Καμπανού (σσ πρώην οδός Γαζή) στο σημείο της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ένα χρόνο από τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, ‘Αλκη Καμπανου, επέστρεψε στο σημείο για να ανάψει κερί στη μνήμη του, σε στιγμιότυπο που παρουσιάζει το thestival.gr .

1η Φεβρουαρίου 2023. Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο αστυνομικός που κατέβαλλε προσπάθεια να κρατήσει τον Άλκη στη ζωή δουλεύει πάλι στη βραδινή βάρδια. Με το περιπολικό επιστρέφει στο σημείο της δολοφονίας. Πλησιάζει σιωπηλός στο σημείο που έχει γίνει μνημείο με φανέλες, αναμνηστικά και φαναράκια, ανάμεσα στον κόσμο που έχει μεταβεί στο σημείο, εις ανάμνησιν της μνήμης του Άλκη. Αμνάβει το κερί που κρατάει στα χέρια του, και το εναποθέτει στο πεζοδρόμιο. Κοντοστέκεται για λίγο και επιστρέφει στη βάρδιά του.

1η Φεβρουαρίου 2022. Ένα χρόνο πριν, είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο Άλκης Καμπανός και η παρέα του δέχονται δολοφονική επίθεση από το μεικρό δωδεκαμελές τάγμα εφόδου οπαδών του ΠΑΟΚ στην οδό Γαζή. Για το οπαδικό επεισόδιο, ενημερώνεται το 100. Στο σημείο μεταβαίνει πρώτο περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο ένας από το πλήρωμα των Αστυνομικών, πλησιάζει τον Άλκη Καμπανό, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει και δείχνει το τραύμα του, στη βουβωνική χώρα. Είναι βαρύτατα τραυματισμένος, και χάνει αίμα. Ο αστυνομικός προσπαθεί να σταματήσει την αιμορραγία, και λίγα λεπτά αργότερα ο 19χρονος φοιτητής, καταλήγει.

Ο αστυνομικός στρέφεται στο φίλο του Άλκη, ο οποίος φέρει αιμορραγικά τραύματα στο πόδι και στο κεφάλι. Με περίδεση, σταματά την αιμορραγία εν αναμονή ασθενοφόρου. Ο χώρος αποκλείεται από αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικοί της Ασφάλειας λαμβάνουν καταθέσεις – μεταξύ άλλων- από τον Αστυνομικό  της Άμεσης δράσης, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που είδε ζωντανό τον Άλκη Καμπανό. Στα χέρια και τη στολή του, το αίμα του 19χρονου διακρίνεται έντονο κόκκινο, ενώ περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν μέχρι τη στιγμή που ο Άλκης Καμπανός “έφυγε” στα χέρια του.