ΘΣΝ: Εμβόλισαν περιπολικά για να διαφύγουν- Με πυρά εκφοβισμού ανταποκρίθηκε το πλήρωμα του περιπολικού

Καταδίωξη και συλλήψεις τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις επιβαίνοντες σε όχημα- 21άχρονος από το Κόσοβο και δύο Πακιστανοί 23 και 20 ετών- δεν συμμορφώθηκαν σε σήματα ελέγχου των Αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα των δραστών, αρχικά προσέκρουσε σε τοιχίο, ενώ στη συνέχεια εμβόλισε τα υπηρεσιακά οχήματα, με πρόθεση να τραυματίσει τους Αστυνομικούς και να σταματήσει η καταδίωξη ώστε να διαφύγουν.

Τα πληρώματα ενήργησαν πυρά στα ελαστικά και τον κινητήρα του οχήματος που επέβαιναν οι αλλοδαποί, προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν. Ωστόσο ο οδηγός, ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε προς τη δυτική έξοδο της πόλης προκειμένου να διαφύγει της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν κληθεί σε ενισχυτική των συναδέλφων τους που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Ευόσμου, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στην εξωτερική μεταλλική γκαραζόπορτα επιχείρησης. Οι επιβαίνοντες στο όχημα συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Ομάδας Ζ με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης .

Κατά τον έλεγχο στην κατοχή του 23άχρονου Πακιστανού κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Με τη σχετική ποινική δικογραφία οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

________________________________

* thestival.gr