ΘΣΝ: Ελεύθεροι με αναμορφωτικά μέτρα οι ανήλικοι για την απειλή με όπλο σε πλήρωμα της Ασφάλειας

Επιβολή αναμορφωτικών μέτρων αποφάσισαν Εισαγγελέας και Ανακριτής για την παρέα των πέντε ανηλίκων, οι οποίοι επιχείρησαν απόπειρα ληστείας σε πεζούς και στη συνέχεια πρόταξαν όπλο σε πλήρωμα της Ασφάλειας που κλήθηκε στο σημείο

Οι πέντε 15χρονοι και ο φίλος τους, ο οποίος με την απειλή όπλου ρέπλικας, στόχευσε αστυνομικούς, οι οποίοι κλήθηκαν από πολίτες (27/11), στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα, κατά τα ισχύοντα στον Ποινικό Κώδικα σε περιπτώσεις ανήλικων δραστών. Τα μέτρα αφορούν, ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς τους και παρακολούθηση από επιμελητές ανηλίκων. Όπως ισχυρίστηκαν οι ανήλικοι, όλοι μαθητές της ‘Α Λυκείου, προσποιούνταν ότι έκαναν ληστείες σε περαστικούς και βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους, για να αναρτήσουν το βιντεοληπτικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του ενός ανηλίκου, Παντελή Καραμπίνα, «οι 15χρονοι ήθελαν να κάνουν πλάκα. Το όπλο που χρησιμοποιούσαν ήταν ψεύτικο, σαν αυτό που έχουμε τις Αποκριές». Ενώ πρόσθεσε ότι ,«Τα παιδιά ταλαιπώρησαν τόσο κόσμο. Υπάρχει βίντεο που είναι στη δικογραφία. Δείχνει τη στιγμή που κάνει ληστεία σε έναν κύριο», ωστόσο ισχυρίστηκε ο συνήγορός του ανηλίκου, σκοπός τους ήταν να φαίνεται ότι κάνουν ληστεία, ενώ στη συνέχεια θα ανέφεραν στους παθόντες ότι κάνουν πλάκα. Ενώ για το όπλο ρέπλικα, ο συνήγορος υποστήριξε ότι το βρήκε ο 15χρονος σε πάρκο, κοντά στο φροντιστήριό του, «Τα παιδιά δείχνουν να κατάλαβαν το λάθος τους, αυτά δεν είναι πλάκες», ανέφερε.