ΘΣΝ: Διαμαρτυρία αστυνομικών για βία σε βάρος των ενστόλων τής ΕΛ.ΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, για τη στοχοποίηση στο ένστολο προσωπικό

«Δε θα σταματήσει η στοχοποίηση αν εκλεγμένοι βουλευτές από το βήμα της Βουλής μας αποκαλούν φασιστοειδή, και ασκέρι εγκληματιών. Θα πρέπει όλοι να αποφασίσουν ποια αστυνομία θέλουν. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Προχωρήσαμε και σε προτάσεις. Στις 19/12/19 καταθέσαμε πρόταση για κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος, ώστε να ελέγχονται και οι αστυνομικοί και να υπάρχει καταγεγραμμένο όλο το περιστατικό. Εδώ και δεκαετίες, ακραίες μειοψηφίες πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, και δυστυχώς η δράση τους συνεχίζεται», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκη,  Θοδωρής Τσαϊρίδης.

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας κατά της βίας σε βάρος των αστυνομικών, έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, άνοιξαν πανό μήκους 20μετρων, 18 συνδικαλιστές αστυνομικοί, σε εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, κατά της στοχοποίησης των αστυνομικών.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη και όχι μια αστυνομία που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και να ρίχνεται στην πυρά για την επίλυση κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια στοχοποίηση τρομερή, με καθημερινές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη στις αστυνομικές υπηρεσίες. Φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουν γκαζάκια στα σπίτια των αστυνομικών», τόνισε ο συνδικαλιστής αστυνομικός της Θεσσαλονίκης.