ΘΣΝ: Απολογούνται στον Ανακριτή ο Αλβανό δολοφόνος και ο συνεργός του, στη ληστεία μετά φόνου στο ψιλικατζίδικο

Ενώπιον του Ανακριτή Θεσσαλονίκης οι δύο συνεργοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία κατά τη ληστεία υπαλλήλου σε κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης

Στον 4ο τακτικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογούνται (11/11) οι δυο κατηγορούμενοι για τη φονική ληστεία με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο του ψιλικατζίδικου, μετά την προθεσμία που είχαν ζητήσει κι έλαβαν.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται – μέχρι τώρα – ο 27χρονος Αλβανός, μέσω του συνηγόρου του, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 44χρονο. Ο ίδιος περιγράφει τη σκηνή αναφέροντας ότι αρχικά ο 44χρονς υπάλληλος της επιχείρησης του παρέδωσε €350 από το ταμείο ενώ ο ίδιος επέμενε για περισσότερα χρήματα. Σε κίνηση που – οπως αναφέρει- έκανε ο 44χρονος να του αρπάξει το όπλο, τον χτύπησε αρχικά με τη λαβή στο κεφάλι, έπεσε στο δάπεδο και σύρθηκε προς την έξοδο, και τότε τον πυροβόλησε στο κεφάλι, έχοντας απόλυτη γνώση της πράξης του, κατά την έξοδό του από το ψιλικατζίδικο για την πράξη του. Ο 35χρονος συνεργός του, ο οποίος στην προανακριτική του απολογία ανέφερε λεπτομέρειες από τις περιγραφές του 27χρονου Αλβανού, αρνείται ότι γνώριζε για τη ληστεία και τη δολοφονία.

Στον  27χρονος Αλβανός, ο οποίος πυροβόλησε και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 44χρονο Μάριο, έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ο 35χρονος συνεργός του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας στη ληστεία και της κατοχής ναρκωτικών (κάνναβη).