ΘΣΝ: Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο για τον ένοικο της μεζονέτας ο οποίος πυροβόλησε τον επίδοξο Αλβανό διαρρήκτη

Λόγω απουσίας μαρτύρων, το Αυτόφωρο Θεσσαλονίκης, ανέβαλε την εκδίκαση και όρισε νέα δικάσιμο με κλητεύσεις του αστυνομικού και του Αλβανού διαρρήκτη ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος

Με νέα δικάσιμο για τις 22 Δεκεμβρίου, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ώστε να παραστούν και να καταθέσουν ο μάρτυρας- αστυνομικός και ο Αλβανός διαρρήκτης ο οποίος δέχθηκε τα πυρά, καθώς νοσηλεύεται τραυματίας φρουρούμενος σε Νοσοκομείο.

Ο 39χρονος ένοικος της μεζονέτας στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, για το κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα, καθώς πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι τον 37χρονο Αλβανό διαρρήκτη, όταν αντιλήφθηκε την παραβίαση και εισβολή στην μεζονέτα που διαμένει από  και το συνεργό του. Ο ένοικος της μεζονέτας ο οποίος με εντολή Εισαγγελέα συνελήφθη, ως κατηγορούμενος στην προανακριτική απολογία του, φέρεται να ισχυρίζεται πως τελούσε σε νόμιμη άμυνα.

«Κοιμόμουν στο υπόγειο όπως συνηθίζω. Ξύπνησα από το έντονο γάβγισμα σκύλου. Διέκρινα μια φιγούρα να περιφέρεται από έξω. Πήρα την καραμπίνα από δίπλα, δεν είχα μαζί μου κινητό. Άκουσα θόρυβο διάρρηξης. Άνοιξα την πόρτα και είδα κάποιον να κρατάει κατσαβίδι, τρόμαξα, ένιωσα ότι απειλούμαι και πυροβόλησα χαμηλά» φέρεται -μεταξύ άλλων – να έχει περιγράφει στην απολογία του ο 39χρονος ένοικος της μεζονέτας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, Ηλίας Παπαγεωργίου, σε δηλώσεις του (16/12) έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ανέφερε, ότι «η υπόθεση αναβλήθηκε γιατί έλειπαν οι ουσιώδεις μάρτυρες και ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο και κατάσχεσε ό,τι υλικό βρέθηκε και γιατί έλειπε και το φερόμενο θύμα. Ήταν σε άμυνα ο κατηγορούμενος ήταν σε κατάσταση ταραχής εκείνη τη στιγμή. Λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο, θεώρησε ότι ήταν σε άμυνα και προέχει η δική του σωματική ακεραιότητα και πυροβόλησε το θύμα στο πόδι. Δεν ειδοποίησε την αστυνομία γιατί το κινητό του ήταν στον πρώτο όροφο του σπιτιού την ώρα που αυτός κοιμόταν στο υπόγειο».

«Αυτός κοιμόταν στο υπόγειο, το σκυλί άρχισε να γαβγίζει επίμονα με ένα πρωτόγνωρο τρόπο και θεώρησε ότι υπήρξε απειλή, στη συνέχεια διέκρινε από το παράθυρο μια φιγούρα να κινείται κραδαίνοντας κάτι στο χέρι οπότε θεώρησε ότι υπάρχει απειλή σε βάρος του. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε είναι να πάρει την καραμπίνα που βρισκόταν σε παρακείμενο σημείο, την κατέχει νόμιμα καθώς είναι κυνηγός, για να προστατεύσει τον εαυτό του.
Το θύμα δεν επιθυμεί να ασκήσει ποινική δίωξη. Πάλη δεν υπήρξε. Έτσι όπως άνοιξε την πόρτα και τον είδε να κρατά το κατσαβίδι θεώρησε ότι κινδυνεύει, γι’ αυτό πυροβόλησε προς τα κάτω. Ήρθε μετά από πέντε δέκα λεπτά η σύζυγος και βρήκε την αστυνομία, τους γείτονες κι έναν άνθρωπο χτυπημένο κάτω» συμπλήρωσε ο συνήγορος υπεράσπισης.