Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη: Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα-

Εφιαλτική νύχτα σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, με τα εναέρια να επιχειρούν με ρίψεις νερού ωστόσο η φωτιά έφτασε μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης, και σε σπίτια μέσα στους Θρακομακεδόνες

Η νύχτα στις Αχαρνές ήταν εφιαλτική,  με τα δύο ενεργά μέτωπα σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη. Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη αναζωπυρώθηκε (06/08), στο ύψος πίσω από το αεροδρόμιο, και μπήκε στον οικισμό. Οι πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν σε διαρκή προσπάθεια να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο. Ωστόσο η φωτιά έφτασε μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης, και σε σπίτια μέσα στους Θρακομακεδόνες.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή άρχισαν να πετάνε και να ενεργούν ρίψεις εναέρια μέσα.

Στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων 1 συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.