ΘΗΒΑ: Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας, λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία, προκάλεσε προβλήματα και διακοπή στα δρομολόγια του ΟΣΕ στη γραμμή Αθήνας Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Αμφίκλειας.

Η έντονη βροχόπτωση, προκάλεσε κατολίσθηση τα ξημερώματα του Σαββάτου (08/11- 02.40) και είχε ως αποτέλεσμα πέτρες να αποκλείσουν τη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης έξω από το σταθμό Λιλαίας στο ύψος της Αμφίκλειας. Αποτέλεσμα, τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας 80505 που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο, τα βαγόνια της  να εκτροχιαστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν υπήρξε τραυματισμός στο προσωπικό του εμπορικού τραίνου, ενώ τα βαγόνια ήταν κενά επιβατών ή φορτίου.
Ταλαιπωρία ωστόσο για τους επιβάτες των δρομολογίων από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της μονής σοδηροδρομικής γραμμής που διασχίζει τη δύσβατη ορεινή γραμμή, στο τμήμα του εκτροχιασμού.
Στην περιοχή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πραγματοποιούν εργασίες προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Οι πρώτοι επιβάτες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία, είναι της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 (08/11) από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα οι οποίοι θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πολύωρη καθυστέρηση.
Για τους επιβάτες οι οποίοι κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μετακινούνται με λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας. Ενώ οι επιβάτες από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, θα μετακινούνται αντίστροφα από Λιλαία, με λεωφορεία προς Λιανοκλάδι.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί όσους θέλουν να ενημερωθούν περαιτέρω να καλούν στον αριθμό 14511

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport