Θησείο: Η προγραμματισμένη παρουσία του Τ.Πετρόπουλου σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις

Επεισόδιο με φραστικές αντεγκλήσεις σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην οποία είχε κληθεί να παραστεί ο Υφυπουργός Εργασίας.

Ένταση πριν λίγο (09/02-20.30) στην οδο Ηρακλειδών στο Θησείο έξω από χώρο στον οποίο ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είχε προσκληθεί να παραστεί ο Υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετροπουλος. Περίπου 25 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο και μοίραζαν φυλλάδια.  Όταν ωστόσο επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο, παρεμποδίστηκαν από τους διοργανωτές. Για το επεισόδιο δε ζητήθηκε συνδρομή της Αστυνομίας και τα άτομα φωνάζωντας συνθήματα αποχώρησαν.

Ήταν η πρόσφατη τοποθέτησή του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πευροπου, από το βήμα της Βουλής, για τη «σωτηρία» των ελεύθερων επαγγελματιών, όταν επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τις υπέρογκες επιβαρύνσεις μέσω του νέου συστήματος καταβολής εισφορών, που προκάλεσε αντιδράσεις. Απαντώντας σε ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου ανέφερε, «Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο και να μιλάω με τον κόσμο, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με σταματούν και μου λένε “Σωθήκαμε επιτέλους, τώρα θα πληρώνουμε τις εισφορές μας γιατί παλιά δεν μπορούσαμε καθώς ήταν πολύ υψηλές”».

«Και εμένα με σταματούν στο δρόμο αλλά μου λένε ότι ενώ πλήρωναν ποσά έως 250 ευρώ στον ΟΑΕΕ, σήμερα υποχρεούνται να καταβάλλουν έως και 1300 ευρώ», ήταν η απάντηση από την πλευρά της Εύης Χριστοφιλοπούλου.