Θεσπιές, Βοιωτία: Αγωγή €1.000.000 από τους γονείς της μικρής Αλεξίας για τον τραυματισμό της από άσκοπα πυρά

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου οκτώ μήνες

Εκδικάστηκε (01/10) η αγωγή ύψους €1.000.000 της οικογένειας Σαμαρτζή, για τον βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι, της 8άχρονης κόρης τους Αλεξίας, από “άσκοπα πυρά” το Πάσχα του 2019 έξω από το σπίτι της, στις Θεσπιές Βοιωτίας, ενώ έπαιζε με τα αδέλφια της στην αυλή του σπιτιού της. Σήμερα η 9άχρονη, βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας, οι οικονομικές απαιτήσεις για την νοσηλεία και υποστήριξη της 8άχρονης μετά τον τραυματισμό της, είναι τεράστιες καθώς  έχει διαγνωστεί με 95% αναπηρία εφ’ όρου ζωής, και απαιτείται η καθημερινή φροντίδα της, με τον 55αχρονο δράστη των άσκοπων πυρών στο Πασχαλινό γλέντι, αν και καταβάλλει ποσό ύψους €800 ευρώ το μήνα, δεν επαρκούν να καλύψουν τις βασικές της ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .

Οι γονείς της ανήλικης, Νικολέτα και Λουκάς Σαμαρτζής, καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα από την καθημερινή φροντίδα της κόρης τους, στα οποία περιλαμβάνονται οι μεταφορά της στο Κέντρο Αποκατάστασης για να υποβάλλεται σε φυσικοθεραπείες, τις εργοθεραπείες και ανάγκες στις οποίες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, με τα μηνιαία έξοδα συντήρησης της Αλεξίας να ανέρχονται στα €15.000- €20.000 .

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο (2019) το Πρωτοδικείο Θηβών είχα αποφασίσει τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55άχρονου, μέχρι του ποσού του €1.000.000 . Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου οκτώ μήνες .