Θέμα Αρχής: “Δέχεσαι δύο νόμιμες διαταγές από το Κέντρο να παραμείνεις και από το Διευθυντή να μετακινηθείς”|ΑΠΟΨΗ*

..”Σε κάθε σχεδιασμό μέτρων υπάρχει προκαθορισμένη διάταξη και ιεραρχία .. στη διαβίβαση εντολών υπάρχει ιεραρχική δομή .. Οι εγκληματίες μετακινούνται”..

image

Με ένα προβληματισμό επί της Αρχής Αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή των συναδέλφων τους…

“Συνάδελφε, σε περίπτωση λόγου χάρη που δεχόσουν δύο καθόλα νόμιμες διαταγές. Μια από το Κέντρο και μια απο κάποιον Διευθυντή για να τον συνδράμεις.
Το κέντρο σε διατάσσει να παραμείνεις στο σημείο και ο Διευθυντής σε διατάσσει να μετακινηθείς.
Έχεις δεχθεί δυο καθόλα νόμιμα διαταγές που ανάγονται στον κύκλο των καθηκόντων σου από δυο ξεχωριστές προϊστάμενες αρχές ή πρόσωπα τον ίδιο χρόνο.
Ποια από τις δύο θα εκτελέσεις ; Ποιος είναι ιεραρχικά ανώτερος; Ποιος είναι άμεσα επικεφαλής σου; Είσαι υπό τις διαταγές του κέντρου ή του Διευθυντή;
Στην περίπτωσή αυτή θέσε και τους δυο προ των ευθυνών τους, να αποφασίσουν αυτοί μεταξύ τους, ποίου τη διαταγή να εκτελέσεις.
Σε κάθε σχεδιασμό μέτρων υπάρχει προκαθορισμένη διάταξη και ιεραρχία με τομεάρχες , επόπτες, επικεφαλής και γενικός επόπτης. Επίσης στη διαβίβαση εντολών υπάρχει ιεραρχική δομή π.χ. Τα ανώτερα στελέχη δίνουν τις εντολές και άμεσα τα ενδιάμεσα στελέχη διαβιβάζουν αυτές αρμοδίως στα υφιστάμενα κλιμάκιά τους για εκτέλεση!
Να ζητάς ενημέρωση ακόμα και για περιστατικά που έχουν τυχόν συμβεί και εκτός περιοχής αρμοδιότητος σου, αλλά έχεις λάβει τυχαία γνώσει από συνάδελφο. Οι εγκληματίες μετακινούνται, σήμερα είναι Θήβα, χτες ήταν Λιβαδειά, αύριο θα πάνε Λαμία (τρόπος του λέγειν)..
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ”..


*σχόλιο Αστυνομικών