“Θα υπάρξουν 4 διαφορετικές κατηγορίες προσωπικού, που θα κάνουν την ίδια δουλειά, με τους ίδιους κινδύνους κ θα πληρώνονται διαφορετικά”

Το προς ψήφιση σχέδιο νόμου για τις απολαβές του ένστολου προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Αστυνομικών καθώς προκύπτει “πολυμερισμός” στις μισθοδοσία τους.

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπάρξουν 4 διαφορετικές κατηγορίες προσωπικού, που θα κάνουν την ίδια δουλειά, με τους ίδιους κινδύνους κ θα πληρώνονται διαφορετικά!
Ποιοι το σκέφθηκαν, ποιοι το υλοποιούν και ποιοι συμφωνούν ή δεν αντιδρούν; Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης είναι απέναντι σε αυτή την κατάφωρη αδικία.

Δεν είναι δυνατόν ένας για π.χ αρχιφύλακας να αμοίβεται διαφορετικά από έναν συνάδελφο του που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά πάνω σε μία μηχανή, πλήρωμα σε περιπολικό ή σε μία δράση της ασφάλειας αν προέρχεται απο ειδ. φρουρός ή συν. φύλακας. Φτάνει τόση κοροιδία. Η κοινωνία δεν την αντέχει. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Εμείς σαν ΕΚΑ Θεσσαλονίκης θα αγωνισθούμε για να μην υπάρχουν τέτοιες στρεβλώσεις στο 4 μνημόνιο σε βάρος συναδέλφων που καθημερινά αγωνίζονται για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία. Δεν ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν οι δύο τελευταίες κατηγορίες που διαχωρίζουν το Αστυνομικό προσωπικό.

Μήπως έχει κατηγορίες η επικινδυνότητα;

Επιτακτική ανάγκη να γίνει το βαθμολόγιο”.

ΕΚΑ Θεσσαλονικης. Φετκος Σταυρος. Αν. Ταμίας ΠΟΑΣΥ. Μέλος της Ένωσης Θεσσαλονίκης