“Θα υπάρξει άμεση αντίδραση της ηγεσίας μας;”

Με αφορμή το δημόσιο σχόλιο Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ως “άτυπος” Εκπρόσωπος Τύπου, Ανώτερος Αξιωματικός και συνδικαλιστής παραθέτει την κρίση του, και καλεί την ηγεσία να αντιδράσει.

Ο γνωστός   αστυνομικός αξιωματικός   με τις συνεχιζόμενες δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί ένα ολόκληρο οργανισμό, το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Με την τελευταία του δε τοποθέτηση προκαλεί και την ίδια την κοινωνία.

Ο αστυνομικός αυτός νομίζει και πιστεύει  ότι είναι πιο ευαίσθητος από τους υπόλοιπους συναδέλφους του;

Ποιος αστυνομικός και  ποιος πολίτης δεν αισθάνθηκε θλίψη για το θάνατο του νεαρού ανθρώπου, επίδοξου ληστή μεν, αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπου;

Ποιος αστυνομικός δεν αντιμετωπίζει τα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες άτομα ως αρρώστους που χρήζουν τη βοήθεια της πολιτείας; Η κατάστασή  τους  όμως  δεν μπορεί να εξαλείψει το αξιόποινο της παραβατικής συμπεριφοράς τους, σύμφωνα με την ισχύουσα κείμενη νομοθεσία μας,  παρά μόνο για να τους βοηθήσει στην υπεράσπιση τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ποιος όμως από εμάς δεν έθεσε τον εαυτό του στη θέση του καταστηματάρχη που προσπαθούσε να υπερασπιστεί την περιουσία του αλλά και να μπορέσει να συγκρατήσει τον δράστη της εις βάρος του ληστείας;

Ο καταστηματάρχης μετατράπηκε  σε λίγα λεπτά από θύμα σε θύτης και εφεξής κατηγορούμενος μιας βαριάς κατηγορίας.

Αυτό το τραγικό γεγονός, όμως, δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν, πόσο μάλιστα σε αξιωματικό αστυνομικό, να μη σέβεται το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου.

Μήπως θα ήταν σώφρων να επιδείξει εγκράτεια και να περιμένει έστω τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας νεκροψίας;

Δεν πρέπει να ανακοινωθούν τα ακριβή αιτία  θανάτου του νεαρού επίδοξου ληστή, προτού εξάγει «συμπεράσματα» και διατυπώσει απόψεις που μπορεί να τον εκθέσουν;

Δεν έχει εμπιστοσύνη στην Υπηρεσία που επιλήφθηκε της προανάκρισης τόσο για τη ληστεία όσο και για το θάνατο του ληστή;

Πως έβγαλε συμπέρασμα και επιζητά την επιβολή ποινών υποτιμώντας ταυτόχρονα τον θεσμό της δικαιοσύνης;

Διαβάζοντας την τοποθέτηση του οι πολίτες ποια εντύπωση θα έχουν για την αστυνομία και για τους αστυνομικούς;

Με ποιο δικαίωμα κάνει δηλώσεις, ως αυτόκλητος εκπρόσωπος και χαρακτηρίζει με αυτές ένα ολόκληρο σώμα; Πολλώ δε μάλλον όταν δεν είναι η πρώτη φορά που με τη ρητορική του προκαλεί και τους συναδέλφους του αλλά και την κοινωνία.

Έχει κάποια ιδιότυπη ασυλία κι αν ναι από ποιους για να κάνει αυτές τις  δηλώσεις;

Ήρθε η ώρα και περιμένουμε να δούμε τις άμεσες αντιδράσεις της ηγεσίας μας.

_____________

* Κανέλλος  Νικόλαος, Γ.Γ Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής