“Θα τα ξανά πούμε όταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος τώρα συνεχίστε να βρίζετε”

Από τα μέτωπα της φωτιάς μεταφέρει την βιωματική του εμπειρία για όσα αντιμετωπίζουν όσοι φορούν τη μπλε στολή του ΠΣ και επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς στη επικράτεια

Ο Πυροσβέστης Γιάννης Βαρελας, παραθέτει βιωματικά, «Από την φωτιά στην Σταματά στην φωτιά στην Ρόδο . Από την φωτιά στην Ρόδο στην φωτιά στην Ηλεία . Από την φωτιά στην Ηλεία στην φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Από την φωτιά στη Βαρυμπόμπη στην φωτιά στα Λιοσια . Από την φωτιά στα Λιοσια στην φωτιά στην Νέα Περαμο . Δεν βάζω τα συμβάντα που χρειάστηκε να επέμβουμε στον δήμο μας .
Αν είμαστε μηχανήματα σίγουρα θα είχαμε χαλάσει . Κουρασμένοι άυπνοι οι ίδιοι άνθρωποι μερόνυχτα συνεχίζουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε μια άνιση μάχη για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί .
Γιατί τα γράφω αυτά ; Γιατί διαβάζω ότι για κάποιους είμαστε τεμπέληδες ανίκανοι και άχρηστοι .
Από τον καναπέ του σπιτιού μέσα στο aircondition πίνοντας ένα παγωμένο καφέ ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει είναι δικαίωμα του .
Εγώ όμως σαν Γιαννης το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι τις τελευταίες μέρες όταν φεύγω για την δουλειά μου κοιτάω στα μάτια την μάνα μου και της δίνω ένα φιλί γιατί μπορεί να μην ξανά γυρίσω πίσω στο σπίτι μου και να μην την ξαναδώ με όλα αυτά που συμβαίνουν .
Μην τα ισοπεδώνετε όλα μην τα βάζετε με τον απλό τον πυροσβέστη αυτός έκανε και θα κάνει πάντα ότι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει και να σώσει το περιβάλλον τον άνθρωπο και τα ζωντανά.. Θα τα ξανά πούμε όταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος τώρα συνεχίστε να βρίζετε ».