“Θα ήθελα να δώσω το παρών σε βράβευση των πέντε αστυνομικων που, έσωσαν δυο και γλίτωσαν αλλους διακόσιους”

Με θετικά σχόλια από το ένστολο προσωπικό η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ με την έκδοση σχετικής απόφασης για τις ηθικές αμοιβές, στο ένστολο προσωπικό που διαπρέπουν, με κριτήρια και αξιολόγηση της προσφοράς τους στην κοινωνία και την ΕΛΑΣ. .

“Για αρχή θα προτιμούσα να πληρωνόμουν όλα τα νυχτερινά που δούλεψα, μετά να είχα καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και να λύνονταν όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα αστυνομικό. Μου αρέσει πάντως αυτή η νέα διαταγή την βλέπω πολύ θετικά, γιατί πλέον όλοι οι συνάδελφοι και η οικογένεια του τιμωμένου θα είναι παρόντες στην βράβευση του. Πιστεύω θα ανεβάσει το ηθικό του αστυνομικού η δημόσια αναγνώριση του και θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους υπολοίπους να δώσουν το λίγο παραπάνω για να ζήσουν κ εκείνοι παρόμοιες σκηνές. Βέβαια θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ότι θα βραβεύονται αυτοί που πραγματικά αξίζουν κ όχι άλλοι που απλά θα διεκπεραιώνουν γρήγορα την δικογραφία….
Υγ. Θα ήθελα να δώσω το παρών σε μια τελετή βράβευσης που θα τιμούσε τους πέντε αστυνομικούς που με κίνδυνο ζωής το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου στην Μόρια, έσβησαν φωτιά από σκηνές προσφύγων, σώζοντας εξακριβωμένα δύο ατόμων (ανήλικο κοριτσάκι με την μητέρα του) κ γλυτώνοντας τουλάχιστον αλλά διακόσια με την έγκυρη επέμβαση τους”.

_________

*Νίκος Μπαλούρδος, Συνοριακός Αρχιφύλακας, μέλος ΠΟΣΥΦΥ