Τα υπηρεσιακά γάντια του, κρατούσε ο αστυνομικός της «ΔΡΑΣΗ» στα επεισόδια της Ν. Σμύρνης

Τι ανέδειξε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από την φωτογραφία μοτοσικλετιστή αστυνομικού της ομάδας «Δράση» που εμφανίζεται σε βίντεο από τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης,  που προκαλεί ερωτηματικά

Τα υπηρεσιακά γάντια του, κι όχι όπλο, κρατούσε ο αστυνομικός της ομάδας «Δράση» που εμφανίζεται σε βίντεο από τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης να «προτάσσει» με το αριστερό του χέρι ένα άγνωστο αντικείμενο που ομοιάζει με περίστροφο. Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να κατέληξε -σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»- η εσωτερική έρευνα ης ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με το συγκεκριμένο «συμβάν» από τα πολύωρα επεισόδια την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ, στην συνέχεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.
Το στιγμιότυπο με τον «αστυνομικό που στρέφει το όπλο του προς άγνωστο άτομο» προερχόταν από βίντεο διαρκείας περίπου 10 λεπτών με κινήσεις μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και πεζών αστυνομικών σε περιοχή της Ν. Σμύρνης, όπου προχωρούν σε σχετικούς ελέγχους. Σε ένα σημείο λοιπόν ο συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας τεντώνει το αριστερό του χέρι και φαίνεται το σχετικά ασαφές περίγραμμα του «όπλου».
Ωστόσο από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίσθηκε ο εν λόγω αστυνομικός, ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι κρατούσε τα γάντια του και έκανε νεύμα στον οδηγό του δίτροχου για την πορεία που θα ακολουθήσουν. Κάτι που φαίνεται, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι άλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει «σχήμα», να ομοιάζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κάτι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι «πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».
Υπηρεσιακοί παράγοντες σημειώνουν ότι η αναφορά του αστυνομικού επιβεβαιώνεται κι από άλλες μαρτυρίες, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι στην κατεύθυνση που κρατά τεντωμένο το χέρι του δεν υπήρχαν πολίτες ώστε να τους «σημαδεύει». Όπως εξάλλου, διαπιστώνεται και από την εξέλιξη της κίνησης της μοτοσυκλέτας, που φαίνεται να ακολουθεί την πορεία που υποδεικνύει ο ένστολος. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διακρίβωση του συμβάντος.

________________________________

* Βασίλης Λαμπρόπουλος, tanea.gr