ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει “συμπεριφορές αστυνομικής αυθαιρεσίας που υπονομεύουν την αλληλεγγύη” για τις προσαγωγές στο Υπουργείο

..”καταδικάζει τις αναίτιες προσαγωγές των φοιτητών που ανήκουν στην φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα, οι οποίοι πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Μαρτίου, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα”.

wp-1461065177997.jpg

Με ανακοίνωση το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει συμπεριφορές αστυνομικής αυθαιρεσίας με αφορμη προσαγωγές αριστεριστών φοιτητών οι οποίοι ανέγραψαν με σπρέι συνθήματα στο Υπουργειο ΠΡΟ.ΠΟ.

«Το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις αναίτιες προσαγωγές των φοιτητών που ανήκουν στην φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα, οι οποίοι πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Μαρτίου, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα, τέτοιες συμπεριφορές αστυνομικής αυθαιρεσίας που υπονομεύουν στην πράξη την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταστροφή, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό φτάνουν στην Ευρώπη για να βρουν καταφύγιο και συναντούν την Ευρώπη-φρούριο, μας προβληματίζουν και μας βρίσκουν καθαρά απέναντι.

Ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες για το συγκεκριμένο περιστατικό και να προχωρήσει άμεσα ο ουσιαστικός εκδημοκρατισμός της ΕΛΑΣ».

*Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει –με επίσημη ανακοίνωση- τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. σε επεισόδια αντιεξουσιαστών με χρυσαυγίτες στον Πειραιά.