ΣΥΝΤΑΓΜΑ : Ολοκληρώθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης των Σύρων.

Σε συνεννόηση με τους Σύρους οι οποίοι είχαν παραμείνει στο Σύνταγμα,  ολοκληρώθηκε η μετακίνηση τους, σε χώρους φιλοξενίας.

image

Τις πρώτες πρωινές ώρες (15/12-03.00) ολοκληρώθηκε η μεταφορά των Συρων που παρέμεναν στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές που διαθέτει το ΥΠΕΣ και ο Δήμος Αθηναίων. Την Παρασκευή ( 12/12) είχε πραγματοποιηθεί η μεταφορά 11 γυναικών και 17 ανηλίκων, από την πλατεία Συντάγματος σε δομές υποδοχής. Όπως έχει αποφασιστεί, όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα θα ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν, ενώ για τους υπόλοιπους θα αναζητηθεί λύση προκειμένου να μπορέσουν να προωθηθούν στον προορισμό τους, σε μια κοινά αποδεκτή λύσης.
image

Το πρωί της Κυριακής ( 14/12) είχε προηγηθεί κοινή συνέντευξη τύπου του Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελου Συρίγου, και μελών αντιπροσωπίας των Συρων με καταγγελίας για λαθροδιακινητές δουλεμπόρους, οι οποίοι επεδίωξαν να τους εκμεταλλευτουν και προσπαθούσαν να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τη διαδικασία πολιτικού ασύλου για τους Σύριους πρόσφυγες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport