Σύνταγμα: Καφέδες σε Φίλη και Ξυδάκη σε συγκέντρωση για την Ηριάννα (video)

Με καφέδες και νερά εξεδιωξαν Φίλη και Ξυδάκη από συγκέντρωση “αλληλέγγυων” για την κατάδικη Ηριάννα Β.Λ..

Στην πλατεία Συντάγματος “αλληλέγγυοι ” και άτομα του “χώρου” με τη συμμέτοχη Οργανώσεων της Αριστεράς (15/07) πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ καταδικασμένη σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή ενόψει της συζήτησης αίτησης αποφυλάκισής της.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης, η παρουσία των οποίων ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων. Με νερά και καφέδες οι παριστάμενοι εξεδιωξαν τους δύο τεως Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αποχώρησαν .. βρεγμένοι.

 

Η 29άχρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με bna της σε πειστηριο που κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική. Η ίδια, διατηρούσε σχέσεις με συλληφθέντα κατηγορούμενο εμπλοκή του με την οργάνωση. Το δικαστήριο τον αθωώνει, ενώ η ίδια καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α (τρομοκρατία).

Τη Δευτέρα (17/07) πρόκειται να εκδικαστεί στο Εφετείο η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης απόφασης που έχει καταθέσει, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.