Σύνταγμα: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω συγκέντρωσης εργαζομένων στο χώρο του θεάματος #SupportArtWorkers

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο χώρο του θεάματος και καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν (07/05-12.00), τα σωματεία εργαζομένων στις Τέχνες (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα, Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών) καθώς και  φορείς της τέχνης και του πολιτισμού. Διεκδικούν την υπαγωγή των δραστηριοτήτων τους στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, καθώς υποστηρίζουν οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες – παραστάσεις, συναυλίες και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις – στη χώρα έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον .

Στην σημερινή (07/05) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, θα συμμετάσχει και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, και θα ανακοινωθούν οι εξειδικευμένες δράσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση για τη στήριξη του χώρου και των ανθρώπων του Πολιτισμού .

Τα Μέτρα στήριξης καλλιτεχνών:

  • «οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού των οποίων η σύμβαση έληξε έως 29 Φεβρουαρίου, εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά».
  • «εντάσσονται αναδρομικά και οι ταξιθέτες Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».
  • «Δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι όλοι οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έληξαν πρόωρα».

Ειδικότερα θα λάβουν 800 ευρώ μεταξύ 14 και 15 Μαΐου όσοι απασχολήθηκαν σε περισσότερους του ενός εργοδότη από 15/3/2020 ως 20/4/2020 και είχαν κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως μέχρι 30% συνολικά ώρες εργασίας καθώς και όσοι από 1/6/2019 ως την 1/3/2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με 6 μεροκάματα τον μήνα ή 50 μεροκάματα.