Συνελήφθη παιδόφιλος, “επ αυτοφώρω”. Κατείχε αρχείο με “κωδικούς”- επαφές, και άλλων παιδοφίλων.

Συνελήφθη επ αυτοφώρω από Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παιδόφιλος επιχειρούσε να πάρει μαζί του ανήλικο . Στην κατοχή του κατασχέθηκαν κωδικοποίηση αρχείων σε προσδιορισμένα άτομα, παιδόφιλοι.

image

Τα στοιχεία του 40άχρονου, εντοπίσθηκαν σε διαδικτυακή σάρωση του παγκόσμιου ιστότοπου και διαβιβάστηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Απο διαδικτυακή έρευνα, προσδιορίσθηκαν οι ηλεκτρονικές επαφές και οι επικοινωνίες, από την επεξεργασία των οποίων, διαπιστώθηκε οτι είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον ανήλικο, και αποφασίστηκε η επιχείρηση σύλληψής του. Τη στιγμή της Αστυνομικής εφόδου, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, επιχειρούσε να επιβιβασει σε κλειστού τύπου βαν 12άχρονο. Ο χώρος είχε τροποποιηθεί και διαμορφωθεί σε “κινητό studio” με κρεβάτια και χώρο παραμονής, ενώ είχε γλυκίσματα και “κεράσματα, όπως αναφέρεται από Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι ποιοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, μετέφερε τα ανήλικα τα ποια έπειθε μα έρθουν σε επαφή μαζί του.
Κατά την έρευνα στα ψηφιακά αρχεία που είχε στην κατοχή του ο 40άχρονος έμπορος από το Περιστέρι, φέρεται να εντοπίσθηκαν κωδικοποιημένα αρχεία τα οποία παραπέμπουν σε φυσικά πρόσωπα -πρόκειται για κωδικα ονόματα παιδόφιλων- με τα οποία διαμοίραζε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Απο την επεξεργασία των πειστηρίων τα οποία εντοπίσθηκαν προέκυψε ότι οι επικοινωνίες μεταξύ των “μελών της (παιδοφιλικής) ομάδας” περιελάμβανε κωδικές εκφράσεις- κοινής μεταξύ τους αποδοχής- ώστε να αποφύγουν την ενεργοποίηση “key alert” των υπηρεσιών Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport