Συνελήφθη 56άχρονος Αιγυπτιώτης με την κατηγορία του εμπρησμού στο ακατοίκητο της Ερμού

Με ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κρατείται 56άχρονος Αιγυπτιώτης, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού στο κτήριο της Ερμού

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr ο 56άχρονος ο οποίος φέρει δύο ΔΑΤ στην κατοχή του- και ερευνάται- εντοπίσθηκε από Αστυνομιμούς που μετέβησαν για αποκλεισμό της περιμέτρου, στο εγκαταλελειμμένο ακίνητο στη συμβολή της Ερμού με την οδό Πίτα, στο Μοναστηράκι ενώ ηταν σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, και υποδείχθηκε στο Ανακτριτικό της Πυροσβεστικής.

Οπως διακριβώθηκε, από όσα ο 56άχρονος Αιγυπτιώτης ανέφερες, είναι άστεγος και ζει μέσα στο κτήριο, το οποίο δεν έχει υποδομές διαβίωσης (φως νερό κλπ) Λογω της βροχής και του κρύου, άναψε κεριά και προσπάθησε να ζεσταθεί. Ωστόσο σκουπίδια και αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο, λαμπάδιασαν, αν και προσπάθησε να σβήσει την εστία της φωτιάς, πήρε έκταση με αποτέλμα να κληθεί η Πυροσβεστική. Το οίκημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Για την εξέλιξη ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, στον οποίο αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας (16/12) προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική του μεταχείρηση. Ο 56άχρονος κρατείται στο Ανακριτικό του ΠΣ, ενώ αναμένεται να παραληφθεί από πλήρωμα της ΕΛΑΣ ωστε να μεταφερθεί σε κρατηρήριο Αστυνομικού Τμήματος για διανυκτέρευση.