Συνέλαβαν το Μολδαβό ληστή με τα 38Rolex από κοσμηματοπωλείο της Βουκουρεστίου, αξίας μισού εκτ. ευρώ

Με πληροφορίες από τη Βρετανία, όταν αγοραστής ενός από τα κλεμμένα Rolex, απευθύνθηκε στο επίσημο Service της αντιπροσωπείας, ενημερώθηκαν οι Ελληνικές Αρχές και έφτασαν στη σύλληψη του 27άχρονου Μολδαβού.

Η ληστεία πριν από ένα χρόνο (17/12 2018) στο κοσμηματοπωλείο -αντιπροσωπεία της Rolex, στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, με τον κουστουμαρισμένο δράστη, είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Ο δράστης έιχε αποσπάσει 38 ρολόγια σειράς της Rolex, με το κόστος τους να υπολογίζεται άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Πριν σχεδόν από δύο μήνες- περίπου στις αρχές Οκτωβρίου- σε κατάστημα Service της αντιπροσωπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανός υπήκοος, απευθύνθηκε για να συντηρήσει το Rolex που είχε αγοράσει. Από το σειριακό αριθμό που είχε καταχωρηθεί στο σύστημα, μετά τη ληστεία και κλοπή των ακριβών ρολογιών, άμεσα οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι είχαν στα χέρια τους, ένα από τα 38κλεμένα ρολόγια από το κοσμηματοπωλείο της Ελλάδας και ενημέρωσαν τις Αρχές. Από πληρφορίες φέρεται ο Βρετανός πολίτης στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το κλεμένο Rolex, να κατονόμασε 31άχρονο Μολδαβό, ο οποίος διαβιεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αναζητείται, να είχε μεσολαβήσει στην αγοραπωλησία.

Με συνεργασία των Βρετανικών και των Ελληνικών Αρχών, εντοπίσθηκε στο Αιγάλεω, ο 27άχρονος αδλεφός του 31άχρονου Μολδαβού, και ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ληστέιας  και κλοπής, καθώς είναι αυτός που είχε υποδυθεί τον πελάτη  στο κοσμηματοπωλείο του Κολωνακίου, και είχε αφαιρέσει τα ακριβά Rolex. Σε κρύπτη στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας που διέμενε ο 27άχρονος Μολδαβός, είχε αποκρύψει και εντόπισαν οι Αστυνομικοί 35από τα 38 κλεμένα ρολόγια σειράς της Rolex.

Ο 37άχρονος Μολδαβός συνελήφθη ενώ σε συνεργασία με τις Διεθνείς Αρχές, αναζητείται ο αδελφός του -κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου-. Γαι τις Αρχές η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι προκειται για μέλη διεθνούς κυκλώματος, ωστόσο λόγο της κινητοποίησης δεν είχαν προλάβει να τα «προωθήσουν» στη «μαύρη αγορά».