Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις- Ζάπειο Μέγαρο (09/05)

Το Εναρκτήριο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις, πραγματοποιείται για πρώτη φορά (και) στην Ελλάδα.

Στόχος του Συνεδρίου, να αποτελέσει μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας ώστε  να θέσει τις βάσεις για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών σε Εταιρείες και Οργανισμούς.

Η διαφορετικότητα του πληθυσμού της κοινωνίας, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, αποτελεί Αρχή της κοινωνικής ζωής.

Σκοπός του Εναρκτήριου Συνεδρίου για τη Διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις, είναι να αναζητήσει την έννοια της Διαφορετικότητα στους σύγχρονους Ελληνικούς Οργανισμούς και να αποτυπώσει την εφαρμογή της σε πραγματικές συνθήκες μεταξύ συναδέλφων. Να κατανοούμε, να αναγνωρίζουμε και να σεβόμαστε την διαφορετικότητα του εργατικού δυναμικού μας και να επιδιώκουμε την προαγωγή της προκειμένου να συμβάλλουμε στην προώθηση της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού, της αποδοχής και της κοινωνικής συνοχής.

Το Inaugural Conference on Diversity in Business ’19 υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας «Diversity Charter». Ωστόσο σε χώρες- μέλη της Ε.Ε. (ενδεικτικά Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, Δανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία), εφαρμόζεται από το 2004.

Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν προσωπικότητες και εκπρόσωποι από διαφορετικούς χώρους.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Εύα Ευδοξία Καϊλή, Ευρωβουλευτής

 Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος

 Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών & Εκτελεστική Αντιπρόεδρος ΙΜΕ

Ζέφη Νικολάου, MA, CFE, CFSE, ΓΓ Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Στέλεχος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου ΕΤΕ

Σταύρος Μηλιώνης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων

  • Εκπρόσωπος Υπουργείου Εργασίας

Ενώ, Ομιλίτές στο Διάλογο για τη Διαφορετικότητα  και τις Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία, θα πραγματοποιήσουν:

 Αλέξανδρος Αγγελόπουλος , ΓΓ Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών & Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Aldemar Resorts

Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης-Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, Chief Human Resources Officer , Teleperformance Greece

 Γιάννης Κολοβός, Ταμίας Δ.Σ. ΕΑΣΕ| CEO, Edenred

 Αγγελίνα Μιχαηλίδου-Βασιλακοπούλου, Γενική Διευθύντρια- Partner RESPONSE, Μέλος Δ.Σ. ΕΕΔΕ & ΕΙΕΠ

Karolis Žibas, Ερευνητής στο Λιθουανικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ινστιτούτο Εθνολογικών Σπουδών) |Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus (Κέντρο Δημογραφικής Έρευνας)

Τζένη Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος ΤΟΓΜΕ-Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών & Αρχιτέκτων-Μηχανικός, Peri-Ergon Architects Construction

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, υπό την αιγίδα του ΚΕΑΝ, φιλοδοξεί να αποτελέσει το μέσο για την αναγνώριση της ισότητα των ευκαιριών και την αποδοχή της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.