Συνέχεια της δικης για την επιθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας

Με πρώτη μάρτυρα την 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ΜΟΔ Αθηνών για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα θυμηθείκαι θα βιώσει το πρωινότης 20ης Μαΐου2020 όταν δέχθηκε την φονική επίθεσημε βιτριόλι από της Έφη Κακαράντζουλα. Δικαστές και ενόρκους, θα βρεθούν επίσης ακροατές στις συνθήκες, και τα όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα. Η κατάθεση της κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αν και τα πραγματικά περιστατικά, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από αυτά που ήδη η Ιωάννα έχει περιγράψει στις προηγούμενες καταθέσεις της.

Η δίκη μετα τη διακοπή ορίσθηκε να συνεχιστεί σήμερα (30/09) ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν θα εμφανιστεί η καθ ομολογίαν δράστιδα, Έφη Κακαράντζουλα, η οποία έχει μεταχθεί από τις φυλακές Θήβας στη γυναικείαπτέρυγατου Κορυδαλλού.

Ως έχει το δικαίωμα μπορεί η κατηγορούμενη να εκπροσωπηθεί από το συνήγορό της, εφόσον δεν παραστεί αυτοπροσώπως στην ακροαματική διαδικασία, κάτι που ενέχεται να αποφασίσει όπως και κατά την έναρξη της δίκης. Ο συνήγορος υπεράσπισής της, έχει σημειώσει ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, χωρίς να ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρόνο.

Στην υπόθεση έχει γίνει αναφορά από τα πειστήρια και τα ευρήματα των Υπηρεσιών κατά την προανάκριση, για δυο τουλάχιστον άτομα στα οπια είχε απευθυνθεί η Έφη Κακαράντζουλα για να ολοκληρωθεί την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Φέρεται το ένα από τα άτομα συνοδεία δικηγόρου να παρουσιάστηκε (2¥/09) στην Εισαγγελία Εφετών και φέρεται οτι ζήτησε να καταθέσει στη δίκη. Ωστόσο από την Εισαγγελία Εφετών τους παρέπεμψαν στη Γραμματεία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ενδέχεται είναι με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε δια εκπροσώπησης ο δικηγόρος του, να παράσχουν στο δικαστήριο προκειμένου να συμπεριληφθεί στη λίστα μαρτύρων.