Συνάντηση Τόσκα με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (19/06) συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά και αντάλλαξαν απόψεις για τη μείωση της παραβατικότητας και τη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Στη συνάντηση συναποφασίστηκε  στο πλαίσιο ενημέρωσης η από κοινού διεξαγωγή δράσεων- αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων των Ρομά με την ΕΛ.ΑΣ.- παράλληλα σε εκδηλώσεις στους καταυλισμούς να εξηγήσουν και να ζητήσουν απο τους Ρομα να μην αντιδρούν όταν εισέρχεται στους καταυλισμούς Αστυνομικοί για στοχευμένους ελέγχους, ενώ τέθηκε και η αναγκαιότητα έλεγχων για τους άσκοπους πυροβολισμούς και τα περιστατικά διατάραξης κοινής ησυχίας και ειρήνης από δυνατή μουσική, γλέντια κλπ.

Όπως σημειώνεται είχε προηγηθεί συνάντηση και προ διμήνου λόγω του τραγικού περιστατικού με το θανάσιμο τραυματισμό του 10αχρονου Μαριου Σ. κριθηκε επιβεβλημένη μια νεα συνάντηση με συγκεκριμένες προτάσεις και από τις δύο πλευρές.