Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για το Δήμαρχο Μυκόνου “Κλιμάκιο της Ασφάλειας στο νησί για διερεύνηση των επιθέσεων στους δυο Μυκονιάτες”

 

Ο Δημαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά τα δύο σοβαρά περιστατικά επίθεσης και ξυλοδαρμού ενός επιχειρηματία και ενος επαγγελματία οι οποίοι είχαν καταγγείλει “μαφία αυθαιρέτων ” που δραστηριοποιείται – οπως υποστηρίζουν στο νησί των ανέμων, ειχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,  Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

“Συναντήθηκα εκτάκτως πριν λίγο με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για να του εκφράσω την αγωνία, αλλά και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ταχεία διαλεύκανση των τριών πρόσφατων επιθέσεων προς συμπολίτες μας.

Είναι πάγια αρχή μου, πως η εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας και η Πολιτεία οφείλει να τη διασφαλίσει.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινα, την αποστολή ειδικού κλιμακίου για αυτές τις πρόσφατες περιπτώσεις βίαιης παραβατικότητας και υπενθύμισα ότι μια αντίστοιχη επίθεση, πριν διετίας, προς Δημοτικό Σύμβουλο του νησιού δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί.

Του ζήτησα, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού τον Ιούλιο, αλλά και της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί, να επισπευστούν οι διαδικασίες για την λειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και σε κάθε περίπτωση να ενισχυθεί η δύναμη του τοπικού ΑΤ για τη χειμερινή περίοδο.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός τόνισε ότι θα αποσταλούν άμεσα δυο ειδικά κλιμάκια για τη διαλεύκανση των υποθέσεων και δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέχρι τέλος του χρόνου θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αστυνομική δύναμη του νησιού.

Τον ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μου για συνάντηση και τις δεσμεύσεις του και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους δύο συμπολίτες μας” , καταλήγει στο σχόλιό του ο Δήμαρχος Μυκόνου.