Σύμη: Εν αναμονή της νεκροτομής στον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου για τον Βρετανό παρουσιαστή του BBC

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ μετέβη κλιμάκιο της ΔΕΕ και ιατροδικαστής σε αυτοψία του χώρου και μακροσκοπική εξέταση

Η ιατροδικαστής, κλήθηκε και μαζί με κλιμάκιο από το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών της Διεύθυνσης, μετέβησαν στο νησί της Σύμης, με πλωτό σκάφος του Λιμενικού από τη Ρόδο σε αυτοψία στον χώρο που εντοπίσθηκε (09/06) το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ.

Ο 67χρονος Βρετανός, όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης, εντοπίστηκε νεκρός σε ύπτια στάση, με το αριστερό χέρι στο στήθος, σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα θαλάσσης που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι.

Κατά την νεκροψία και την αυτοψία στο χώρο, ο ιατροδικαστής σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά πότε επήλθε ο θάνατος, φέρεται να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια, ωστόσο δε μπορεί να διαπιστώσει τα αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν ο Μάικλ Μόσλεϊ έπεσε από τα βράχια, καθώς το πτώμα είναι σε προχωρημένη σήψη.

Η νεκροτομή στο πτώμα του Μάικλ Μόσλεϊ θα διενεργηθεί στη Ρόδο το πρωί της Δευτέρας (10/06), για να προσδιορισθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του, ενώ αναμένεται να ληφθούν δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, είναι ο 67χρονος Βρετανός, κατά την απομάκρυνσή του από το Πέδι προς το Γυαλό όπου διέμεναν οι φίλοι του, να μπέρδεψε τις κατευθύνσεις και να κινήθηκε δεξιά (αντί για αριστερά) ακολουθώντας τη διαδρομή προς Αγία Μαρίνα. Ωστόσο και το σενάριο ο Μάικλ Μόσλεϊ να ήθελε να κάνει μπάνιο στην Αγία Μαρίνα, καθώς σε χάρτη είχε σημειώσει τη διαδρομή, ωστόσο λόγω κόπωσης να έχασε την ισορροπία του και να βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίσθηκε.

Την Τετάρτη (05/06) ημέρα εξαφάνισης του Βρετανού παρουσιαστή, οι θερμοκρασίες στην περιοχή άγγιζαν τους 40°C, σύμφωνα με τους ντόπιους.. Με μια ομπρέλα θαλάσσης, το καπέλο του και το σακίδιο πλάτης που φορούσε, έφτασε στο Πέδι και όπως ο ίδιος ανέφερε στη σύζυγο και τους φίλους του, θα πήγαινε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Καθώς ο ίδιος δεν είχε μαζί του το κινητό τηλέφωνο, παρά μόνο το ρολόι χειρός του, δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία του. Καθώς η σύζυγός του άρχισε να ανησυχεί, το πρωί της Πέμπτης (06/06) δήλωσε επίσημα την εξαφάνισή του στις Αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ έφτασε στον τελικό προορισμό του, στην Αγία Μαρίνα, πέρασε περιμετρικά την περίφραξη του beach bar στην παραλία και συνέχισε να περπατά, ενώ ελάχιστα μέτρα από το σημείο, όπου θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια, καθώς το beach bar είχε αρκετό κόσμο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στον φράχτη όπου εντοπίσθηκε το πρωί της Κυριακής (09/06).