Σύλληψη του Τζαβέντ Ασλάμ για εξύβριση και αντίσταση κατά της Αρχής.

Για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής συνελήφθη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ο Τζαβέντ Ασλαμ, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ (08/08-11.30) ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα, φορώντας κελεμπίες, όταν διαπίστωσαν ότι οι πικανίδες που έφερε το όχημα, είχαν καταχωργηθεί ύστερα από καταγγελία του ιδιοκτήτη του, στη Χαλκίδα, για “απώλεια”. Κατά τον Αστυνομικό έλεγχο, οι Πακιστανοί επιβαίνοντες στο όχημα, υποστήριξαν ότι επέστρεφαν από το Μαραθώνα, για τις προετοιμασίες ετήσιας εκδήλωσης (13-14/08) της Πακιστανικής κοινότητας, στην Πλατεία Δημαρχείου. Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο δεν είχε κλαπεί, είχε ακολουθηθεί η διαδικασία της αγοραπωλησίας σε Πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ωστόσο, δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία της μεταβίβασης και ο προηγούμενος κάτοχος προέβη σε δήλωση απώλειας προκειμένου να αποφεύγει τις φορολογικές εισφορές.
Κατά τον έλεγχο οι τέσσερις επιβαίνοντες υπήρξαν συνεργάσιμοι με τους Αστυνομικούς, με τον Τζαβεντ Ασλαμ, να εμφανίζεται ως επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και μέλος του Συμβουλίου Ένταξης μεταναστών του Δήμου Αθήνας , να επιτίθεται κατά των Αστυνομικών, τους οποίους στη συνέχεια κατηγορούσε για ρατσιστική συμπεριφορά. Αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στον έλεγχο, είχε αντιπαράθεση με τον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος του υπέβαλλε μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά, ενώ με Εισαγγελική παραγγελία ο Αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος. Από την πλευρά του ο Αστυνομικός υπέβαλλε μήνυση κατά του Τζαβεντ Ασλάμ και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο.
Η έρευνα για τη διερεύνηση του περιστατικού, ανατέθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζαβέντ Ασλάμ απασχολεί, και προκαλέι τη σύλληψή του, ενώ κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει και σε ποινικές υποθέσεις. Σε καταγγελία προχώρησε η ΚΕΕΡΦΑ για τη σύλληψη του Τζαβέντ Ασλαμ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport