Σύλληψη Πάρνηθα: Υποστήριξε οτι έκανε.. “βουντού” κι άναβε καντηλάκια

Συνελήφθη  κοντά στο τελεφερίκ στην Πάρνηθα. Κρίθηκε ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού ωστόσο εξετάζεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς ισχυρίζεται ότι ήθελε να κάνει τελετές..  βουντού.

Στην Κρατική  Ασφάλειας κρατείται και εξετάζεται  ο 63άχρονος συλληφθείς ο οποιος εντοπίστηκε αρχικά να κινείται ασκόπως με αυτοκίνητο κοντά στο ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι από πλήρωμα της Ασφάλειας Μενιδίου και του ζήτησε να απομακρυνθεί, καθώς ισχύει απαγόρευση κίνησης στην περιοχή για λόγους πυροπροστασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εν ενεργεία υπαλληλο του Υπουργείου Εργασίας στο τμήμα συντήρησης κτηρίων, διαζευγμένος από το 1994. Όσοι τον γνωρίζουν τον περιγράφουν  μοναχικό χαρακτήρα ενώ διαβιεί στο σπίτι του αδερφού του στην Αθήνα. Οι συνάδελφοί του ανέφεραν ότι τπ τελευταίο διάστημα έπασχε από κατάθλιψη.

Αρχικά ο 63άχρονος έδειξε να απομακρύνεται ωστόσο δεν έφευγε από την επικίνδυνη ζώνη, με τους Αατυνομικους να προβαίνουν σε έλεγχο, ανέπτυξε ωστόσο ταχύτητα και στάθμευσε το οχημα του, σε σημείο του δάσους, κοντά στο τελεφερίκ, όπου και προχώρησαν στη σύλληψη του.

Σε εσωτερικό έλεγχο του οχήματός του κατασχέθηκαν 100 ρεσο ενω σε κάποια είχε προσαρμόσει αυτοσχέδια προσαναμματα (στουπιά) και 50 πλαστικά “Tire up”. Σε σχετικη ερωτηση των Αστυνομικών φέρεται να ισχυρίζεται ότι.. ανάβει καντηλάκια, και “αμα λαχει κάνει και.. βουντού”.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι πρόκειται να εξετασθεί ο 63άχρονος προκειμένου να εξακριβωθεί αν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ή πρόκειται για πυρομανή.

Ο 63άχρονος παραπεμφθηκε (16/08) στον Εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απόπειρα εμπρησμού.
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, σε δασικές εκτάσεις καθως και σε περιαστικά αλσύλια η ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχει στο επιχειρησιακό σχέδιο πυροπροστασίας με περιπολίες σε αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.