Σύλληψη Αλβανού υπόπτου για δράση με τους Τζιχαντιστές ISIS στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς

Συνελήφθη στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς, 18άχρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να είχε για διασυνδέσεις με ομάδες τζιχαντιστών και εκδόθηκε στα Τίρανα .

Ο 18χρονος Αλβανός J.C., συνελήφθη στην Κακαβιά σε Αστυνομική περιπολο στη Ελληνική πλευρά. Κατά τημ εξακρίβωση στοιχείων του, φέρεται να είχε πολεμήσει στη Συρία στο πλευρό των πολεμιστών του Ισλαμικού Κράτους και το όνομά του βρίσκεται στις ευρωπαϊκές λίστες με όσους εμπλέκονται σε δράσεις της ISIS.
Ο νεαρός Αλβανός, συνελήφθη στην προσπάθεια του να περάσει στην Ελλάδα, απελάθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και παραπέμφθηκε στους Ανακριτές Δικαιοσύνης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Αλβανικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζονται οι τυχών διασυνδέσεις του με ομάδες τζιχαντιστών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ.
Ο 18άχρονος Αλβανός, θα παραπεμφθεί στο κακουργιοδικείο της αλβανικής πρωτεύουσας.
Σε εξέλιξη στα ποινικά Δικαστήρια των Τιράνων, είναι δικαστική υπόθεση με κατηγορούμενους οχτώ άτομα, μεταξύ των οποίων είναι δύο ιμάμηδες τζαμιών στα Τίρανα οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγους μήνες. Κατηγορούνται για στρατολόγηση Αλβανών μουσουλμάνων προκειμένου να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, στις τάξεις των εξτρεμιστικών δυνάμεων της ISIS και συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport