“Συλλαμβάνουμε μόνο αν γλιστρήσει κάποιος και πέσει-Παίρνουμε εντολές για περιορισμό των ταραξιών στο Πανεπιστήμιο”

Την κατάσταση σε επιχειρησιακή διαχείριση στα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη, για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ παρέθεσε Αστυνομικός της ΥΑΤ* Θεσσαλονίκης.

Για “πανηγύρι” το οποίο διατηρείται τα τελευταία 20 χρόνια, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, με “πυρήνα” τα ίδια πρόσωπα, τα οποία απολαμβάνουν μία ιδιότυπη ασυλία, έκανε λόγο μέσω του Alpha 96,5 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της πόλης και προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο αστυνομικών και ζημιές σε αυτοκίνητα.

Ο κ. Τσαϊρίδης κατηγόρησε τις κυβερνήσεις διαχρονικά για την παθητική στάση της αστυνομίας απέναντι στους κουκουλοφόρους χαρακτηρίζοντας τα ανά διαστήματα επεισόδια “πανηγύρια” ενώ κατήγγειλε πως η αστυνομία “συλλαμβάνει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν τυχόν γλιστρήσει κάποιος και πέσει κάτω. Είναι το θέατρο του παραλόγου. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από πού προκύπτει η ασυλία των συγκεκριμένων ατόμων.”

Ειδικά για χθες το βράδυ, 6/12/17 , “ο ένας εκ των δύο (σ.σ. τραυματισμένων αστυνομικών) από τύχη δεν είναι σοβαρά, γιατί έφαγε φωτοβολίδα σε ευθεία βολή στην καρωτίδα” και διερωτήθηκε “για ποιο λόγο δεν επιτρέπουν στην αστυνομία να κάνει επιχείρηση και να συλλάβει τα άτομα;” τα οποία ως είθισται “Κάνουν έναν κύκλο, μετά μπαίνουν στα πανεπιστήμια και ξεκινάει το πανηγύρι. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη οι μηδαμινές συλλήψεις συμμετεχόντων στα εκάστοτε επεισόδια, “δεν είναι θέμα αμυντικής στάσης” καθώς οι εντολές τις οποίες λαμβάνουν οι αστυνομικοί, είναι να περιορίσουν τους ταραξίες εντός της πανεπιστημιούπολης.

Την ίδια ώρα, “πάρα πολλές φορές έχουν συλληφθεί άτομα από το εξωτερικό. Ξέρουν οι αναρχικοί όλων των χωρών, πλέον, ότι η Ελλάδα είναι ο χώρος όπου σπάνε, καίνε και φεύγουν ανενόχλητοι” κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Επιπροσθέτως, ο  ίδιος άσκησε κριτική στο νόμο Γαβρόγλου, ο οποίος προβλέπει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου προκειμένου να εγκριθεί επέμβαση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημιακού χώρου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “δε γίνεται να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να περιμένουμε να μας πει ποιος και τι; για να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της;”.

Τέλος, ο κ. Τσαϊρίδης ξεκαθαρίζει πως ο “πυρήνας” των ταραξιών είναι συγκεκριμένα άτομα, ωστόσο αυτός επεκτείνεται σε νέα άτομα δεδομένης της “ανομίας η οποία επικρατεί”.

___________

*Συνέντευξη στον “alpha965” του Προέδρου  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Τσαϊρίδη