Συγκέντρωση Ο.Π.Κ.Ε. στη ΓΑΔΑ παρουσία πολιτικής Ηγεσίας και Διοίκησης Ασφάλειας

Αναφορικά με την συγκέντρωση ενημέρωσης των επικεφαλής των ΟΠΚΕ Αττικής, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Διοικητή Ασφαλειας Αττικής

«Την 06/05/2020 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των επικεφαλής των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αττικής στο Αμφιθέατρο της Γ. Α. Δ. Α., στην οποία παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος κ. Τζεφέρης Πέτρος, καθώς και οι Υποδιοικητές Ασφάλειας Αττικής. Σύσσωμη δε υπήρξε και η Διοίκηση της Υποδ/νσης Προστασίας Μαρτύρων και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Υπουργός εξήρε το έργο των Ο.Π.Κ.Ε. ανά την Επικράτεια και ειδικότερα για την Αττική που βρίσκεται ο κύριος όγκος της εγκληματικότητας. Αναφέρθηκε επισταμένα στην άριστη εκπαίδευση, στην άψογη παράσταση και εμφάνιση του προσωπικού. Τόνισε τη σημαντική συμβολή της Υπηρεσίας μας στην εκκαθάριση της περιοχής των Εξαρχείων από εγκληματικά στοιχεία, την επιτυχημένη δράση των Ο.Π.Κ.Ε. στην πολύπαθη Δυτική Αττική, ενώ προανήγγειλε την ενίσχυση της Υπηρεσίας με οχήματα, προσωπικό αλλά και υλικοτεχνικά μέσα που θα διευκολύνουν το έργο μας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην αστυνόμευση και στην ισχυρή παρουσία σε περιοχές που επιβλήθηκε ο Νόμος και η Τάξη με πολύ κόπο, ενώ διατυμπάνισε οτι δεν θα γίνει ανεκτή η δημιουργία άβατων και περιοχών όπου δεν θα μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Τέλος, ευχαρίστησε το προσωπικό των Ομάδων για την άριστη συμπεριφορά τους όταν έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και η οποία έχει αποσπάσει θετικά σχόλια, κατατάσσοντας πλέον την Ο.Π.Κ.Ε. στις Υπηρεσίες που χαίρουν της εκτίμησης της κοινωνίας.

Απ την πλευρά του ο Υποστράτηγος κος Τζεφέρης Πέτρος, ο οποίος έχει σταθεί αρωγός στην Υπηρεσία μας απο την αρχή της θητείας του ως Διοικητής Ασφαλείας, ανέφερε οτι η Ο.Π.Κ.Ε. αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Ασφάλειας Αττικής και ότι πλέον δεν νοείται επιχείρηση της Ασφάλειας χωρίς την συμμετοχή των Ομάδων. Μας διαβεβαίωσε οτι αυτό θα συνεχιστεί, ενώ υποσχέθηκε πως όταν παύσουν τα έκτακτα μέτρα για τον Covid 19, θα διοργανωθούν εξειδικευμένα σεμινάρια για το προσωπικό των Ο.Π.Κ.Ε. που θα αυξήσουν την ήδη υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ομάδων, κάτι που είχε αναφερθεί και στην τελευταία συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Αθηνών την 25/04/2020. Ευχαρίστησε το προσωπικό των Ομάδων για την αυξημένη αίσθηση καθήκοντος που επέδειξε κατά την έξαρση της πανδημίας και την καθημερινή απόδοσή τους, όπως αποτυπώθηκε σε συλλήψεις, προσαγωγές και ελέγχους.

Την συγκέντρωση έκλεισε η Διοίκηση της Υ.Π.Μ.Ε.Ε. και του Τ.Ε.Ε.-Ο.Π.Κ.Ε. η οποία άκουσε τα ζητήματα που έθιξαν οι επικεφαλής των Ομάδων και υποσχέθηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επίλυσής τους. Το Προεδρείο της Ένωσης Αθηνών παρευρέθηκε στο αμφιθέατρο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης συνομιλώντας με τους επικεφαλής των Ομάδων και την Διοίκηση, δείχνοντας με την παρουσία τους ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Ένωσης Αθηνών για ζητήματα που απασχολούν τους υπηρετούντες αστυνομικούς- μέλη της στις Ομάδες.

Είμαι περήφανος που ως επικεφαλής Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ένωσης Αθηνών στην Υπηρεσία, συμμετείχα καθ’ όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης, εκφράζοντας παράλληλα και τις θέσεις της Ένωσης Αθηνών».

 

_________________________________

* Του Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ. Α. Μυλωνά Δημητρίου