Στρατηγοί μετράνε τ’ άστρα και ξιφουλκούν!..

Οι κυρίες τις αυλής ράβονται για τις σημαντικές κοσμικές εκδηλώσεις, οι Στρατηγοί της Κατεχάκη καθώς η επίσημη στολή είναι ήδη ραμμένη, ξιφουλκου να παραμείνει και φορεμένη για τουλάχιστον μια ακόμη χρονιά

Ο Κυβερνητικος ανασχηματισμός δεν επηρέασε το Μέγαρο της Κατεχάκη  σε πολιτικό σχημα. Η επόμενη ημέρα ωστόσο βρίσκει πολιτικές και επιχειρηματίες επιρροές από και προς Μαξίμου και Κατεχάκη σε “ζυμώσεις” προκειμένου οι αρεστοί και οι φίλοι (τους) να συνεχίσουν με βαθμό στην επετηρίδα της ΕΛΑΣ.

Οι δυο εξουσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Λευτέρης Οικονόμου θα “μοιράσουν” τις επιλογές τους,  με τον πρώτο τη τάξει να βάζει το βουλοκέρι της τελικής απόφασης  στην ανθρωπογεωγραφία της ΕΛΑΣ.

Αναφορικα με τον Κρητικό νυν Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμανλάκη εκτός ανατρεπτικής καραμπόλας φέρεται να παραμένει παρατείνοντας τη θητεία του. Άλλωστε οι αποφάσεις του έχουν λάβει έγκρισης και η συνύπαρξη κρίνεται αρμονική.

Ο Υπαρχηγός Ανδρέας Δασκαλάκης,  χωρίς ουσιαστικό καθηκοντολόγιο από των οριζόμενων,  έχει ισχυρή υποστήριξη από “επιχειρηματικό κονκλαβιο” που θέτει “αυτοτελη σύγκληση” για την παραμονή του.

Οι τρείς Αντιστράτηγοι Επιθεωρητές της Βορείου Ελλάδος, εξ Ηπείρου ο Κωνσταντίνος Σκούμας διανύει δεύτερη θητεια, με τον έτερο Κρητικό της Νοτίου Ελλάδος  Κωνσταντίνο Λαγουδάκης να έχει ήδη τριετή παραμονή και τον έτερο Ηπειρώτη Προιστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτη Ντζιοβάρα μετά την “υπηρεσιακή περιοδεία” του στη Γενική της Θεσσαλονίκης, να έχει επανέλθει επί ημερών του νυν Αρχηγού και να αναλάβει καθήκοντα. Οι τρείς Ανώτατοι Αξιωματικοι έρχονται να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην πυραμιδα της Ηγεσίας του Σώματος, καθώς “ευδοκιμως τερμάτισας τη σταδιοδρομία του” επίκειται για έναν εκ των Αντιστρατήγων χωρίς ισχυρό δίκτυο παράλληλης στήριξης.

Για το αστικό Διοικητήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο υπερπληθυσμός των Αντιστρατήγων και των Υποστρατήγων θα μειωθεί προκειμένου να ελεγχθεί εκ των έσω, παρασύροντας  και ομλοβαθμούς τους από άλλες Υπηρεσίες της Αττικής.  Άλλωστε υπήρξαν επιχειρησιακοί χειρισμοί που επικρίθηκαν εκ της έκτασής τους, ενω παραμένουν εκκρεμότητες απο “ασκούς που άνοιξαν” και “θέρισαν” αδιακρίτως στο πρόσφατο διάστημα,  οι συνέπειες ωστόσο, ακόμα και για μέχρι πρότινος αρεστούς, να “επαφίενται” στις “άγνωστες βουλές” μέχρι την τελική κρίση.

Εντός των επόμενων ημερών το κεφάλαιο Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία για το 2021 ανοίγει και για άλλη μια χρονιά όλοι, θέλουν “να μείνουν και να .. γίνουν”.