Στον Πειραιά μεταφέρονται 2.000 λαθρομετανάστες με έκτακτο δρομολόγιο – Άδειασε το λιμάνι Μυτιλήνης

Με έκτακτο δρομολόγιο του Blue Star 1 αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς μετακινούνται από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περί τους 2.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι είχαν “αποκλείσει” το λιμάνι της Μυτιλήνης και τα κέντρα υποδοχής και προσωρινής διαμονής στο νησί.

Εκκενώθηκαν οι χώροι περιμετρικά του λιμανιού της Μυτιλήνης (13/06) και το σύνολο των λαθρομεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους διατέθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να ταξιδέψουν προς το λιμάνι του Πειραιά.
Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας βρέθηκαν σε επιφυλακή ώστε να ολοκληρωθει η διαδικασία.
Το μεσημέρι (13/06) στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον καρά Τεπέ της Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος διαπίστωσε «την τραγική κατάσταση που – όπως είπε – έχει υπάρξει στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε όλο σχεδόν το νησί από την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Στη Λέσβο δεν υπάρχουν δομές που να διαχειριστούν την κατάσταση, δεν υπάρχει καν ένα συντονιστικό όργανο, υπάρχουν προσπάθειες από την αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές. Δεν υπάρχει και αυτό είναι το χειρότερο καν προσπάθεια αποτροπής της εισβολής των μεταναστών την οποία υφιστάμεθα».

Πηγή, με πληροφορίες από lesvonews.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport