Στον Εισαγγελέα ο 25άχρονος φοιτητής για την επίθεση στον Πανεπιστημιακό Άγγελο Συρίγο

Ενώπιον του Εισαγγελέα αναμένεται να μεταχθεί ο 25άχρονος φοιτητής, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελο Συρίγο.

Ο 25άχρονος φοιτητης ψυχολογίας, κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απειλή και διακεκριμένες φθορές. Για τα άλλα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση στον καθηγητή, αφέθηκαν ελεύθερα, καθως  δεν προέκυψείχε εμπλοκή στο επεισόδιο  σε βάρος του καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, Άγγελου Συρίγου στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής του Παντείου, εξέπληξε ομάδα ατόμων του “χωρου” ενω πραγματοποιούσαν γκράφιτι (15/02) σε τοίχο του Παντείου, οταν κινήθηκαν εναντίον του στον προαυλιακό χώρο του Πανεπιστημίου. Με τα σπρέι τραυμάτισαν στο κεφάλι τον Πανεπιστημιακό, ενώ μελη της ομαδας, έβαψαν με τα σπρει τον Άγγελο Συρίγο, τον έριξαν κάτω και τον τραυμάτισαν με κλωτσιές.

Ο καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου, διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας με τραύματα στο κεφάλι ενώ υποβλήθηκε σε συρραφή των τραυμάτων του.

Την επίθεση καταδίκασε η Σύγκλητος του Παντείου και κόμματα. Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Σύγκλητος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον καθηγητή ο οποίος τραυματίσθηκε απρόκλητα από άγνωστα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα νεαρά άτομα, στον Πεζόδρομο της οδού Πάντου.

Η Σύγκλητος καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα τα οποία δηλητηριάζουν την λειτουργία της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας και δηλώνει ότι τέτοιου είδους γεγονότα, τα οποία δεν ανήκουν στον ακαδημαϊκό μας χώρο, δεν θα τα ανεχθεί και στο μέλλον.