Στο στόχαστρο επίθεσης η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση- Δύο συλλήψεις με υλικά και .. μπογιές

Σύλληψη δυο νεαρών καθώς προσήχθησαν μετά την επίθεση βανδαλισμού στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, και ταυτοποιήθηκαν για τη συμμέτοχη τους στην ενέργεια.

Μέλη του “χώρου” 26άχρονος και 23άχρονη συνελήφθησαν (12/07) σχεδόν 10λ, μετά την επίθεση από δίκυκλα της ΔΙΑΣ.

Στην κατοχή του 26άχρονου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των βανδαλισμών απο τις καμερες της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης να θρυμματίζει τη τζαμαρία, κατασχέθηκαν βαριοπούλα, κουκούλα full face, περιλαίμιο, δύο ζευγάρια γάντια, έξι φιάλες με μπογιά και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Ενώ σε έρευνα στην οικία της 23άχρονης κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα και σφαίρες μικρού διαμετρήματος τις οποίες δε βρίσκεται σε θέση να αιτιολογήσει την κατοχή τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια κ.λπ. αδικήματα και οδηγούνται (13/06) στην Εισαγγελία.

Για τον 26άχρονο προέκυψε εμπλοκή του και κατά το παρελθόν σε δράσεις οργάνωσης που συνδέεται με άτομο που διατηρεί επαφές με τους τρομοκράτες Νίκο Μαζιώτη και Πολα Ρούπα, ενώ το 2016, είχε συλληφθεί σε συμπλοκή με μέλη της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.